Susannes resa i silversmide blev en blogg

silversuss_silversmideSusanne vann en iPad i Medborgarskolans bloggtävling med hennes blogg silversuss. Vi ställde några frågor till Susanne.

Vad handlar din blogg om?

Jag har väl alltid varit lite kreativ och velat göra och skapa saker men inte riktigt hittat just DET som jag har sökt. Jag har varit väldigt nyfiken på silversmide ett par år, men så såg jag att Medborgarskolan hade en kurs i just silversmide.Jag gick på denna kursen i oktober 2014 och blev otroligt biten. Nästan direkt när jag började med mitt silversmide så började jag att blogga om de arbeten jag gjorde. Så man kan säga att min blogg handlar om min lilla "resa" i silversmidet.

Vad betyder din blogg för dig?

Bloggen var från början ett sätt att få visa vänner och bekanta vad jag sysslar med, sen är det väldigt roligt att det är fler och fler som ser min blogg. När jag bloggar så önskar jag att man kunde få med den känslan man har i magen just när man har gjort ett nytt silversmycke färdigt. Men den känslan är inte lätt att få ner i ord.

Vad tror du bloggen betyder för dina läsare?

Jag hoppas att de som läser min blogg kan känna glädjen som jag känner för min hobby och jag hoppas att de också ser att jag utvecklas en del.

Läser du själv mycket bloggar?

Jag har läst något enstaka blogginlägg någon gång men det är nog det enda. Ideér till mina blogginlägg kommer liksom av sig självt.

Får du någonsin idétorka?

Det är ingenting som går att tvinga fram. Men det känns inte som att det behövs heller. När man har varit nere i källaren, och gjort någonting nytt och man har den goda känslan i magen, då är det lätt att sätta sig ner och lägga in lite foton och skriva ett par rader om vad man har hittat på.

Vilken kurs skulle du helst vilja gå härnäst?

Just nu så känns det som att jag bara vill lära mig ännu mer i silversmidet. En del kan man läsa sig till men mycket behöver man verkligen lära sig av någon på riktigt. Även om jag fortfarande har otroligt mycket kvar att testa och lära mig på egen hand så känner jag att jag verkligen skulle vilja gå en kurs i hur man gör när man vill smälta och gjuta i silver.

Vi gratulerar Susanne till vinsten och önskar lycka till med silversmidet!