Musikverksamhet

Medborgarskolans musikverksamhet heter Amplified. Vi har musikhus över hela Sverige, arrangerar spelningar och turnéer, har en egen festival men framför allt; vi finns vi där för musikerna! Välkommen du med.

Amplified logo

Replokaler

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som precis börjat med musiken.

Replokal hos Medborgarskolan
För att starta studiecirkel krävs att ni är minst tre medlemmar i gruppen, att ni kommer ses vid minst tre tillfällen under minst nio timmar. Redo för replokal? Hör av er nu! Foto: Lena Gorseth

Speltillfällen

Som anslutet band hos Amplified Medborgarskolan kommer ni få möjlighet att spela live. Att som band kliva från replokalen vidare upp på scen är en grym känsla och vi hoppas ni är sugna på gig?

Band på scen
Banden får möjlighet att stå på bra scener, men bra ljud och ljus. Här "Northern Ladies" från Amplifieds vårturné "Amptour 2015". Foto: Robin Mattsson

Festival: Gamrocken

Medborgarskolan arrangerar varje sommar festival i Ludvika. Gamrocken låter ca 40 Amplified-band dela scen med 6 större akter, sk "head lines". Sommaren 2015 stod bl.a Kartellen, Crucified Barbara, Skitarg och Rootvälta för oförglömliga gig i Ludvikanatten.
Kolla in Gamrocken här!

Band på scen
Kartellen på Gamrocken 2015.

Studio

Vi hjälper ert band att spela in demos. Vi har oftast egna enklare studios i anslutning till musikhusen men dessutom samarbeten med etablerade studios landet över där möjligheten för större produktioner finns

Två killar i musikstudio
Foto: Lena Gorseth

Föreläsningar och utbildningar

Vi har ett bra utbud med utbildningar och föreläsningar som är intressanta för ert band. Vår idé är att låta ert band utvecklas och inspireras.

Kontakta oss

Behöver du och ditt band en replokal eller har du andra funderingar? Ta kontakt med oss på vår Facebook-sida eller kontakta musikansvarig för din ort: