Kulturer möts över en kopp kaffe

På Medborgarskolan i Östersund har vi en nystartad medspråksgrupp som på kort tid har blivit en riktig succé! På torsdagar samlas deltagare från Belgien, Syrien, Tyskland, Brasilien, Afghanistan, Norge, Danmark, Sudan, Peru, Nicaragua och Marocko för att ha trevligt och träna vardagssvenska över en kopp kaffe!

Medspråksgruppens deltagare kommer från hela världen - nålarna på kartan visar vilka länder!Medspråksträffarna har olika teman varje gång och förutom att fika och prata svenska har vi även tecknat, skapat en gemensam låtlista med musik från hela världen, provat på att göra armband och snart ska ett fotoprojekt påbörjas. Framöver ska vi göra utflykter med fika utomhus och besöka musikverksamheten för att prova på att spela gitarr. I vinter planerar vi att lära oss åka skidor!

Fritt och frivilligt
Medborgarskolans medspråksgrupper finns över nästan hela landet och vänder sig till dem som på ett trevligt och lättsamt sätt vill träna på det svenska språket. Medspråk är inte kopplat till någon politisk eller religiös grupp, alla är välkomna! Att delta i grupperna är dessutom kostnadsfritt.

Mattias från Belgien, Hannah från Tyskland och vår medspråksledare Angelica från Östersund i mitten.

Några av deltagarnas självporträtt!