Steg 1

I vår startar Medborgarskolan ett integrationsprojekt som riktar sig till ensamkommande flyktingpojkar, och frivilliga svenska ungdomar. Projektet heter Steg 1, och går ut på att genom kontakt bana vägen för ett första steg in i samhället. Integration är ju inte bara våra politikers uppgift, utan i än större utsträckning också oss andra medborgares.

När man kommer till ett nytt land så kan det naturligtvis kännas svårt att finna sin plats i den nya kulturen. Språket utgör ett hinder, men ibland skiljer även sociala koder och livssyn. Men när allt kommer omkring så rör det ju sig om människor, och det enda som krävs för lyckade möten är medmänsklighet och just viljan att mötas.

Detta projekt söker frivilliga att visa nyanlända ungdomar hur vi svenskar välkomnar de människor som flyr krigets fasor. De som väljer att delta i detta hjälper att forma historien. Finns det någon viktigare uppgift?
Är du kille mellan 15 och 18 år, och sugen på att fylla en del av din fritid med roliga aktiviteter? Vi kommer förslagsvis att träffas på tisdagskvällar och prova på aktiviteter inom idrott, musik, skapande verksamhet och friluftsliv, med era egna önskemål som utgångspunkt. Det viktiga är att vi har roligt tillsammans! Om du är intresserad av att vara med, maila, smsa eller gå in på vår facebookgrupp och anmäl dig. Medborgarskolan står självklart för alla aktivitetskostnader.

För den som är intresserad erbjuder vi även läxhjälp.

Email: amin.baledi@medborgarskolan.se

Telefon: 076-341 24 07

Facebook: Steg 1