PR-assistent, online

PR-assistentDet här är utbildningen för dig som vill arbeta med PR – antingen på PR-byrå eller på en informationsavdelning. Du får ägna mycket tid åt praktiska övningar och uppgifter som du har nytta av när du ska driva ett framgångsrikt PR-arbete.

Vi vet att efterfrågan på duktiga PR-assistenter är stor idag och på Medborgarskolans linje får du förutsättningarna för att söka jobb i branschen direkt efter avslutad utbildning.

Som PR-assistent arbetar du nära konsulterna på en PR-byrå, ellerinformationschefen på ett företag eller i en organisation. Arbetsuppgifternaär ofta mycket varierande men kan till exempel handla om attplanera och genomföra pressaktiviteter, att skapa aktuella medielistorför presskontakter, att göra utkast till och korrekturläsa pressreleasereller andra texter, att distribuera pressinformation till media,att skriva texter till och uppdatera hemsidor och intranät, att beställabilder till kundtidningar, att göra research, att kontakta leverantörersom fotografer, originalare och frilansskribenter, att redovisa resultatav PR-kampanjer, att medverka i upphandlingar, m.m.

Kursstart

Grundläggande PR, Public Relations i praktiken (Onlinekurs – löpande starter)

Intervju

"Utbildningen ger en bra grund och är
en väldigt bra språngbräda in i branschen.
"

Läs hela intervjun med Jeanette Ramnitz här

Intresseanmälan

Skriv in kontaktinfo och vilken/vilka diplomutbildningar du är intresserad av så kommer våra studievägledare att höra av sig till dig.

Vilka utbildningar är du intresserad av?
Hur önskar du få rådgivning? *