Jeanette Ramnitz – PR-konsult och projektledare

Berätta, vad gjorde du innan du gick diplomutbildningen som
PR-assistent på Medborgarskolan?

Jag kommer ursprungligen från Örnsköldsvik och flyttade ner till Stockholm för att gå utbildningen på Medborgarskolan. Jag är utbildad journalist i grunden, frilansade lite på lokaltidningen medan jag även arbetade i en matbutik.

Vad gör du idag?

Jag jobbar sedan snart fyra år på PR-byrån Agency. Jag började som PR-assistent men har under åren jobbat mig upp och är idag PR-konsult och projektledare på byrån. Jag jobbar med en uppsjö av kunder, mestadels B2C (business to consumer).

Vad är det bästa med ditt jobb?

Variationen! Ingen dag är den andra lik. Jag får dessutom ägna mig åt det jag brinner för –skriva!

Vilka är de tuffaste utmaningarna?

PR-branschen är tuff. Det krävs mycket arbete, långa dagar och en rejäl dos engagemang. Man måste
älska jobbet för att klara av det. Samtidigt ger denna bransch möjlighet till utveckling och man kan praktiskt
taget göra vad som helst och bli vem man vill. Ingen stoppar dig förutom dig själv.

På vilket sätt har du haft glädje av att ha gått Medborgarskolans diplomutbildning?

Många söker till PR-branschen för att de tror att den är flärdfull. Man vill gärna jobba med ”media” eftersom det känns coolt. Ofta är PR-byråerna väldigt vana vid att ta emot ansökningar från personer som egentligen inte vet vad själva arbetet innebär. Det problemet hade aldrig jag. Utbildningen till PR-assistent gav mig en insikt i vad som faktiskt krävs i detta jobb och jag tror att det var en stor anledning till att jag blev anställd på Agency. Utbildningen ger en bra grund och är en väldigt bra språngbräda in i branschen.

Vad var det som var bra med utbildningen?

Det mesta, allt från möjligheten att lära sig skriva ett pressmeddelande till att få chansen att tänka ut kreativa aktiviteter till riktiga företag.