Till alla medarbetare!

Julshow Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad

En julklapp som sprider glädje och gör skillnad!

Istället för att dela ut många små klappar till våra medarbetare har Medborgarskolan Stockholmsregionen i år valt att ge en stor julklapp till ensamkommande barn och ungdomar på asylboenden i länet.

Längre ned på denna sida berättar vi löpande om genomförda aktiviteter.

Vi har ”adopterat” några boenden och kommer att anordna aktiviteter för barnen och ungdomarna, som främjar kulturellt utbyte och lärande. Redan nu i december gör vi en första aktivitet i form av gitarrskola med en professionell musiker och framåt sommaren planeras fotbollsturnering.

Att få bidra till att barnen och ungdomarna får en meningsfull fritid sprider glädje inombords och därför vill vi också ge dig som medarbetare möjlighet att engagera dig och delta i aktiviteter som att träna svenska, spela instrument och sjunga, spela fotboll mm. Vi stöttar med t ex vikarie för dig som bidrar på arbetstid. Elever i våra skolor är självklart också välkomna att delta.

Vi tror att våra julklappspengar gör extra stor nytta på detta sätt och du är välkommen med dina idéer till bra aktiviteter. Vill du engagera dig som volontär finns möjlighet att både vara Medspråkare och att utbilda dig till God man via både online-utbildningar och kurs i klassrum.

Har du egna idéer eller vill delta? Hör av dig till Helen Riise!
helen.riise@medborgarskolan.se

Längre ned på denna sida berättar vi löpande om genomförda aktiviteter.

Varma hälsningar
Peter Wigert & alla i regionledningen
Medborgarskolan Stockholmsregionen

Vedic Art!

vedic art

vedic art

vedic art

vedic art

Gitarrskola blev uppskattad julklapp från Medborgarskolan!