Är du hipster eller gör-det-självare?

Något för alla

På Medborgarskolan har vi ett stort utbud kurser inom vitt skilda ämnesområden som arrangeras under dagtid, kvällstid, helger, varannan vecka eller varje vecka. Bara i innerstaden erbjuder vi nästan 1000 kurser i höst. Det är en dignande buffé för alla som vill hitta på något roligt på fritiden, träffa nya människor eller lära sig något nytt.

Höstens Stockholmspaket

Som en guide i det enorma utbudet har vi satt ihop ett antal kurspaket. Vi har inspirerats av det växande frilufts- och naturintresset och av att allt fler barnfamiljer väljer att bo kvar i stan. Liksom den fortsatta trenden hållbar konsumtion och egentillverkning av alltifrån möbler till korv. Prova på själv eller ge bort i present – till Stockholms alla City-troll, Barn-i-stanare, Hipsters och Gör-det-självare.

City-troll

Skogstroll och cityslicker i ett. City-troll handlar om att älska kontrasterna. Att vurma för natur och friluftsliv och samtidigt uppskatta utbudet och bekvämligheten med att bo i stan. Stockholmaren är en sportig friluftsmänniska. En majoritet motionerar och är ute i naturen minst en gång i veckan. Dessutom går knappt var sjunde på krogen lika ofta, enligt SCB:s kartläggning i våras.

Kurspaket

Barn-i-stanare

Stockholms barn, och föräldrar, blir allt fler. Drygt 150 000 barn mellan 0-15 bor i staden, en ökning med 20 procent på tio år. Kortare pendlingsavstånd ger mer tid tillsammans med barnen!

Kurspaket

Gör-det-självare

Gör-det-själv kulturen har flera lockelser än ett bejakande av hantverksvurmen och det avkopplande och inspirerande i att få skapa med händerna. Det vi gör själva borgar också för något som är originellt, äkta och ekonomiskt. En gör-det-självare tar gärna saken i egna händer oavsett om det gäller middagsbordet eller den gamla soffan.

Kurspaket

Hipster

Det har skojats en del kring begreppet men det finns något väldigt intressant med hipstern. Och det är viljan att testa nya saker och återupptäcka gammalt, kanske på nya sätt. Liksom ett intresse för musik, och kultur liksom en passion för det genuina. Vem vill inte vara en hipster?

Kurspaket

Boka fler och få mer – så här gör du.

Du får den billigaste av kurserna på köpet när du bokar hela paketet! Varför inte ge bort ett kurspaket eller en enstaka kurs till någon City-troll, Barn-i-stanare, Hipster eller Gör-det-självare du gillar?
För att boka ett Stockholmspaket ring 08- 518 06 202 och uppge vilket paket, samt vilka kurstillfällen du vill boka.

Vinn ett Stockolmspaket till dig eller en vän.

Är du eller någon du känner en aspirerande City-troll, Barn-i-stanare, Hipster eller Gör-det-självare? Skicka ett mail till info.stockholm@medborgarskolan.se senast den 10 september med namnet på kurspaketet du vill vinna. I mailet skriver du en kort motivering (max 400 ord) till varför du eller den du väljer att nominera vill vinna paketet. Kurspaketet är personligt och kurserna kan endast gås på av den vinnande personen. En vinnare dras och vinsten är värd mellan 10 000-14 000 kronor.
Det vinnande bidraget utses av Medborgarskolan och meddelas senaste den 13 september.