Tretton år på silversmide

Marie är en kreativ person som till vardags jobbar på en stressig tidningsredaktion. På kursen i silversmide får hon förutom fina smycken även tid för återhämtning vilket är en stor anledning till att Marie återkommit år efter år.

Hur kommer det sig att du började med silversmide?

Jag gillar att jobba med händerna och se saker växa fram och ville gå på silversmide och hittade en kurs hos Medborgarskolan. Det var för 13 år sen och jag har gått varje år sedan dess. I början var det lite läskigt att löda och jag hade stor respekt för gasbrännaren men det lär man sig snabbt att behärska.

Vad är det bästa med kursen?

Jag gillar smycken och att själv bestämma och skapa från eget huvud. Men det är även en stor mental bit att vara i nuet. Det blir som mindfulness att bara sitta och tänka på det man gör här och nu. Jag känner mig alltid väldigt tillfreds efter varje kurstillfälle.

Dessutom har det alltid varit kompetenta lärare och en bra stämning och jag har under åren lärt känna tidigare kursdeltagare som nu är mina vänner.

Kommer du gå på fler kurser?

Ja! Jag har redan anmält mig till nästa kurs. Jag känner att jag aldrig blir klar och har redan bestämt vad jag ska göra nästa termin.

Kurser i silversmide i Stockholm