Intervju med kursledare Oscar Jettman

Oscar Jettman kursledareInom sitt yrke som fotograf och webbdesigner har han använt Photoshop i princip dagligen under 15 års tid. Nu håller han en grundkurs i Photoshop, InDesign och Illustrator på Medborgarskolan i Stockholm. Vi träffade Oscar Jettman och ställde några frågor om kursen och hur det är att vara kursledare.

Hej Oscar! Kan du berätta lite om kursen och vad man får lära sig?
Den här kursen vänder sig till nybörjare och vi lär oss grunderna i Adobe Photoshop, InDesign och Illustrator. Under de sju tillfällen vi träffas går vi igenom alla verktyg och kikar bland annat på retusch, kloning och friläggning. Vi jobbar med design för webb, gör enklare banners och knappar.

I InDesign tar vi fram en broschyr och ett tidningsomslag, där du får användning av de bilder du jobbat med i Photoshop. För att lära dig behärska Illustrator, jobbar vi med att ta fram vektorfigurer.

Vilka går den här kursen?
Nästan alla är nybörjare, varav ungefär hälften har i syfte att använda sina kunskaper i jobbet.

Vad är det roligaste med att vara kursledare?
Det är otroligt givande att få lära ut, träffa nya människor och se hur de utvecklas från att inte kunna någonting alls, till att faktiskt kunna väldigt mycket. Många kursdeltagare vill fortsätta att lära sig mer och blir inspirerade att använda sina nya kunskaper både i yrket och privat. Det är väldigt roligt.

Vad gör du när du inte är kursledare på Medborgarskolan?
Jag har en bakgrund som webbdesigner, något som jag jobbat med i 10 år. Idag jobbar jag heltid som frilansfotograf inom reklam, mode, event och inredning. Jag håller även kurser i foto på Medborgarskolan.