Malin Serner – ny verksamhetsansvarig på Lidingö

I september började Malin Serner sitt nya jobb som verksamhetsansvarig på Medborgarskolan Lidingö. Hon är uppvuxen på ön och bor numera här med sin egen familj. Närmast kommer Malin från Fanzingo, ett mediehus för bl.a. unga människor som gör det möjligt för dem att nå ut med sina idéer och tankar via radio, film, TV och skrift. Och det är just den yngre generationen som hon ser som en av de stora utmaningarna på det nya jobbet. Hur ska hon locka den till det röda huset på Lidingö?

Det vore fantastiskt om det här huset kunde bli en mötesplats för alla generationer. Det är i alla fall min förhoppning att det ska bli så. Men exakt hur vi ska gå tillväga, är det lite för tidigt att svara på. Musik ligger mig förstås varmt om hjärtat, eftersom jag själv är utbildad sångerska. Så jag hoppas kunna utveckla det musikaliska utbudet inom Medborgarskolan Lidingö. Jag har också några lösa tankar om att vi skulle kunna anordna så kallade Master Classer i musik och sång, eftersom det är en undervisningsform som brukar vara uppskattad.

Ett existerande samarbete finns med Kultur på Lidingö stad som jag hoppas kunna vidareutveckla. Sedan finns det många andra mycket bra aktörer här som jag också gärna vill inleda samarbeten med. Med samlade krafter finns det förutsättningar att skapa ett ännu mer spännande och intressant utbud för Lidingöborna!

Jag ser också att det finns en vilja hos människor att rent fysiskt få träffa andra, inte minst på grund av den digitaliserade värld vi lever i. Med tanke på våra stressade liv, där högarna på skrivbordet ofta växer, tror jag också att det är viktigt att vi gör sådant som vi mår bra av – och där tror jag att folkbildningen har en stor funktion att fylla.

Jag tänker också att det som händer i världen, med de flyktingvågor vi ser, gör att alla kommuner kommer att ha invånare som behöver integreras. Där kan vi fylla en funktion och hitta meningsfulla sätt att göra det på.

Så det är en stor utmaning för mig att både skapa relevant innehåll och hitta ny publik framöver. För jag vill verkligen att Lidingöborna ska känna sig välkomna hit med sina egna idéer och uppslag. De ska kunna svänga förbi oss och hämta ett program och se vad vi har för intressanta programpunkter och föreläsningar på gång. Min förhoppning är helt enkelt att vi ska bli ett centrum för att plocka upp olika fritidsintressen och det är ett arbete som jag verkligen ser fram emot!