​Stolt Medborgarskolan samarbetar med LundaPride

Medborgarskolan LundaPride

Även i år medverkar Medborgarskolan på LundaPride. Med sin humanistiska värdegrund vill de vara med och bidra med att sprida årets tema Tillsammans.

I fjol kunde besökarna träffa Medborgarskolan på LundaPride och så blir det även i år. Det har nu valt att gå in i ett nära samarbete och bli en av sponsorerna av evenemanget.

- Att öka innanförskap och förbättra människors liv är något vi brinner för. Vårt mål är att inspirera människor att utvecklas och inhämta ny kunskap. Kan det dessutom ske på ett lustfyllt sätt blir vi ännu gladare! berättar Karin Holm marknads och kommunikationsansvarig på Medborgarskolan i Skåne.

Årets tema på LundaPride är Tillsammans. Med detta som bas kan alla medverkande tillsammans hjälpas åt att göra världen bättre och mer inkluderande för alla.

- Vi vet att ny kunskap väcker mod och möjligheter och får människor att våga säga vad de tycker. Frågan är bara hur modig du är? undrar Karin Holm på Medborgarskolan.

En helg med fokus på mänskliga rättigheter

Lund kommer att fyllas med kärlek och glädje helgen den 19-21 maj, det blir allt från föreläsningar till artistframträdande. På lördag är extra stor folkfest i Lundagård och parad genom centrala Lund. Medborgarskolan deltar med olika aktiviteter, allt från ansiktsmålning till makramé och under paraden delar de ut våra Pride-flaggor.

Prides budskap är att förmedla grundläggande värderingar kring mänskliga rättigheter, värderingar och att alla har rätten att vara den man vill vara och älska precis vem man vill.

Har du också en berättelse att dela med dig av i syfte att öka kunskap inom HBTQ-frågor?

Under 2017 kommer vi varje månad publicera en berättelse i serien "Kärlek mellan människor". Vi vill nå dig som har en berättelse att dela med dig av! Kontakta oss via detta formulär så hör vi av oss till dig.