Nyheter Musik och sång

Nyheterna är många inom Musik och sång i vår!

Är du nyfiken på munspel? Anton Åbonde, 18, valde munspel för att det är ett coolt, lite udda instrument som är så lätt att ta med. Läs mer här!

Eller passar ett mer parant instrument som dragspel? Läs om hur det svänger när våra dragspelsklasser har sin gemensamma avslutningsstämma.

Börja spela gitarr – och fortsätt med Bluesgitarr, American Roots eller Open Tuning - Slide/Steelguitar.

Hos oss kan du också lära dig spela banjo, saxofon, munspel och mycket mer. Alla våra kurser inom musik och sång hittar du här!

BluesmusikFör dig som gillar blues ägnar vi första veckan efter midsommar åt att spela blues. Vi håller till i Medborgarskolans röda stuga på Lidingö, spelar tillsammans, och avslutar veckan med en gemensam grillkväll.

-

Våra kursledare

Jane KittoJane Kitto, efter höstens uppskattade Vocal Class kommer hon tillbaks till Medborgarskolan för att leda en ny kurs, start 5/5. Jane har turnerat med band som Janis Joplin's "Big Brother Holding Co", uppträtt på Globens Gala "Abba The Tribute", Sweden Rock, och mycket mer.

-

Mikael FallMikael Fall, som i höstas blev utsedd till världsmästare i munspel vid ett stort munspelskonvent i Tyskland. Vårens kurser blev snabbt fullbokade, men nu finns en ny chans för dig som inte fick plats, Munspel för nybörjare – Blues, Rock och Country den 1/4.

-

Leif OttossonVi vill också säga välkommen tillbaks till vår omtyckte dragspelspedagog Leif Ottosson, nybörjarkurs startar den 20/3. Leif Ottosson spelar finstämd och ösig musik med glödande energi, både de små låtarna som fläktar i håret och de vilda låtarna som river ner allt i sin väg får plats. Leif är utbildad på Kungliga Musikhögskolans Folkmusikprogram, och har uppmärksammats med ett flertal stipendier. Som pedagog lägger han ofta fokus på samspel, de möjligheter som skapas när man spelar tillsammans med andra.