Belönad pedagog – Jonas Arbman

För första gången har en kursledare på Medborgarskolans matsektion belönats med Fosamstipendiet, och mottagaren är Jonas Arbman, som i mer än 15 år har undervisat i matlagningens sköna konst. 

- Det roligaste jag vet är hungriga, glada och entusiastiska deltagare, säger han om att leda studiecirklar.

Jonas Arbman har stor bredd när det kommer till kokkonst, men kanske klappar hans hjärta lite extra för det italienska och det japanska köket.

De fokuserar på råvarornas egna kvaliteter, de kräver precision fast på lite olika sätt och ändå är de så olika i utseende och smak.

Intresset för mat och matlagning bara ökar och i takt med att folk reser allt flitigare och längre bort ökar också nyfikenheten på maten i dessa länder. Själv tycker Jonas Arbman att Sydamerika känns spännande liksom de genuina kinesiska regionala köken.

- Och då menar jag inte "fyra små rätter och friterade bananer", försäkrar han.

Kockutbildningen får ett förstklassigt restaurangkök

Kockutbildningen kommer från och med hösten 2012 att husera i ett riktigt restaurangkök, alltså stekhällar, steamrar och skalrum på riktigt! Köket ligger norr om Stockholm i Infra City, Upplands Väsby. Som tidigare är det kocken Jonas Törnkvist som håller i trådarna och med autentisk utrustning får deltagarna en än mer slipad utbildning. Därefter är det bara restauranggästerna som saknas.

 

Se alla höstens kurser om mat och dryck