Club amplified

Strax efter midsommar är det dags igen för vad som kan kallas årets musikhändelse i Norrtälje. Den 26 juni är startdatum för årets Club Amplified som bjuder på dubbelt så många spelningar som tidigare år. 12 band och sex trubadurer står i startfältet.

På onsdagar och fredagar spelar olika band – som spelar rock, country, indie – på olika lokala krogar som Medborgarskolan samarbetar med. Torsdagar är trubadurernas kvällar. I fjol blev Club Amplified en stor succé med inte bara en musikälskande publik på plats utan även talangjägare från både skivbolag och TV. Artister har exempelvis upptäckts i Club Amplified och fått spelningar på festivaler, som Gamveckan i Ludvika.

Sammantaget representerar årets upplaga ett bredare utbud av olika musikstilar än tidigare.

Alla artister som deltar i Club Amplified har någon anknytning till Medborgarskolans verksamhet. Det kan vara att de repar i Medborgarskolans lokaler eller att de får tillgång till subventionerade instrument. De band och artister som vill kan också få hjälp av Medborgarskolan att få göra inspelningar. Men framför allt att delta i Club Amplified och få möta en levande publik. Att få scenvana, visa upp sig och verkligen testa hur materialet håller är A och O för varje artist på väg upp.

Sugen på att spela live i Norrtälje? Läs mer här!

Starta eget band eller behöver du replokal. Läs mer om Club Amplified här.