Slututställning i sommarskrud

När eleverna på Dekor & Reklam II-utbildningen höll sin slututställning i slutet av maj förvandlades hela våning ett till en sprudlande glad och kreativ konstutställning. Utställningens tema var En känsla av sommar och det var precis vad som följde besökarna genom korridorerna och salarna.

Den första salen besökaren mötte var skrudad till Fest i Rio, en färgexplosion med strandbarer, vilstolar, palmer, papegojor och pastelliga lemonadglas. Allt till en bakgrund av dämpade sambarytmer.Korridorernas väggar fylldes med utställningar som dokumenterade utbildningens olika moment. Överallt imponerande fiffiga lösningar på olika uppgifter som handlade om att skapa skyltfönster på olika teman – färger, målgrupper, materialexponering – samt dukningar till olika tillfällen, grafisk form, inredning. Eller att skapa events – ta fram dekorer och teman för stora fester eller konferenser.

”Just det här med att skapa hela koncept kring alla våra uppgifter har varit väldigt kul och lärorikt”, sade Sandra Britz som gjort ett festtema som byggde på en stor trappa gjord av gigantiska smycken. ”Allt vi har gjort har ingått i ett sammanhang, från det här storslagna kring events man kan drömma om att få göra i verkligheten till att hitta ett tema för att inreda ett rum eller ett butikskoncept.”

Lokalerna var fyllda av stolta elever och minst lika stolta familjemedlemmar och kompisar som minglade runt, lät sig bjudas på förfriskningar och tilltugg. Ett inslag som lockade fram stor förtjusning var en påhittig modeparad i utställningens centrum, en catwalk med modedockor iklädda olika sommarteman – en klänning gjord av folie med grillbestick i håret, badbyxor tillverkade av pappersblommor, en annan klänning översållad av plastbestick, en dräkt i musiktema översållad med noter.

Av utställningen framgick tydligt att den här anrika dekoratörsutbildningen mycket effektivt blandar teori och praktik, att den lockar fram kreativitet som kan vara både halsbrytande och mycket verklighetsanpassad. Mycket riktigt fick många av eleverna jobberbjudanden redan innan utbildningen var avslutad.

Alla som är intresserade kan anmäla sig redan nu till höstens kursstart. Inga förkunskaper krävs. Läs mer om utbildning här – och tänk på att antalet platser är begränsat.