Helt ny utbildning – attributmakare

Nu täpper Medborgarskolan till en lucka i kursutbudet. Den 29 januari startar en helt ny kurs – attributmakare. Det är den enda kursen i sitt slag i Sverige och därmed också den enda som är förberedande för högskoleutbildningen vid Luleå Tekniska Universitet.

Kursen är en 14 veckor lång grundläggande utbildning där teori och praktik varvas. Den återkommer på höstterminen med start 20 augusti.

En attributmakare skapar föremål som används som rekvisita på TV, film eller teater, på mässor och events, i reklamfoto, i skyltfönster eller på museer. Det är alltså i hög grad en utbildning som vänder sig till kreativa personer som gillar att tänka både form och färg och – framför allt, kanske – användning. Som attributmakare vid exempelvis en filminspelning ställs man inför mängder med problem som kräver snabba, kreativa lösningar.

Kursen vänder sig också till de som kanske arbetat ett tag som dekoratörer, arbetar inom amatörteater eller liknande och som vill gå vidare och både bredda och fördjupa sin kompetens.

Medborgarskolans utbildning tar upp sådant som kreativ träning, skissteknik, modellbygge, grundläggande materialkunskap, stilhistoria. Utbildningen ger en förkovran i sig men är också ett alternativ för de som vill söka högskoleutbildningen för attributmakare i Luleå utan att ha gått någon allmän konstlinje.

Läs mer om utbildningen här.