Musik som stödjer flickor i Kenya

Nu är den snart klar – Medborgarskolans skiva med ny musik som säljs till stöd för en flickskola i Garissa i Kenya. Just nu färdigmixas låtarna och in i det sista värvas fler artister till projektet.

”Det är ett väldigt tacksamt exempel på hur ideellt arbete kan bli något nyskapande med hög kvalitet”, säger Anette Huseby, verksamhetsutvecklare på Medborgarskolan i Norrtälje, som driver projektet. ”Alla som är med, artisterna förstås, de grafiska formgivarna, skivbolaget – alla jobbar gratis därför att de brinner för att hjälpa föräldralösa flickor i Garissa att få gå i skolan.”

Arbetet med samlingsskivan, som ännu inte har något namn, tog fart när Rigo från bandet Crossfire ville vara med. Andra artister som gjort låtar och spelat in till skivan är Dogge Doggelito, Pauline, Martin Bentancourt, Medina och Jonathan Ojeda. Alla etablerade namn på Sveriges hiphop- och reggaescen. Även Anders Bagge och Robert Wåtz ställer upp och ger ut skivan på sitt bolag.

Även Elfsborgs fotbollsklubb ställer upp och sponsrar skivan. Bland annat ska klubben sälja skivan på arenan vid hemmamatcher. Tanken är också att någon av de medverkande artisterna ska framträda vid matcher.

Intäkterna från skivförsäljningen går oavkortat till Carl-Axel och Monica Ekmans stiftelse som driver barnhem, sjukhem och skola i Garissa. Stiftelsen arbetar med att ge föräldralösa flickor utbildning och tak över huvudet. Medborgarskolan siktar på att skivan ska lanseras i början på nästa år. Du kan beställa skivan från Medborgarskolan och därmed bidra till verksamheten för Garissas flickor! Maila till anette.huseby@medborgarskolan.se