Välbefinnande och språk på vandring i spanska bergen

Obs: informationsmöte 22 november klockan 18.00.

I vår arrangerar Medborgarskolan en helt ny, syrerik språkkurs: Vandra en del av Santiagoleden i östra Spanien och lär dig språket samtidigt.

Efter årets succé med mat- och språkresan till Sicilien följer nu Medborgarskolan upp med fler upplevelsekurser i andra länder. Att vandra en vecka i april på klassiska Santiagoleden lovar att bli en erfarenhet utöver det vanliga. Första kvällen bor alla på hotell, de följande fem övernattningarna sker på härbärgen utmed leden. En lastbil följer med. På den kan de som vill stuva sina ryggsäckar och även få skjuts ibland om orken tryter. Deltagarna behöver alltså inte vara topptränade för att njuta av denna resa.

De kan se fram emot ungefär två mils härlig vandring varje dag i bergig men inte oländig terräng. Därtill två timmar språkundervisning på nivån Lätt spanska. Till stor del enligt den urgamla naturmetoden: kursledarna, som följer med från Sverige, ser till att deltagarna får träffa lokalbefolkningen och stanna och prata en stund här och var.

Torsdagen den 22 november är alla intresserade välkomna till ett informationsmöte, klockan 18.00 i Medborgarskolans aula. Då berättar de medföljande kursledarna allt om resan, hur den är upplagd dag för dag och vad deltagarna kan förvänta sig av upplevelser och språkförkovran.

Avresan sker den 27 april 2013. Avgiften är 9 995 kronor. Då ingår kursmaterial, guidning längs leden och sex övernattningar samt lunch varje dag. Flyg till Spanien och middagar ingår inte utan tillkommer kursavgiften.

Läs mer om resan och programmet här.