Medborgarkunskap för alla på Hjulet

I Stockholms folktäta förorter där många bor som nyligen flyttat till Sverige finns också ett stort intresse för att lära sig hur det svenska samhället fungerar. Hur ser relationerna mellan myndigheter och medborgare ut? Många som kommit som flyktingar tvivlar på om man ens kan lita på myndigheter. Och vad kan vi alla göra för att få ett bra vardagsliv – hur ska vi till exempel bidra till att minska ungdomsbrottsligheten?

Dessa och många andra frågor diskuteras livligt i Medborgarskolans verksamhet. Inte minst i och omkring Medborgarskolans hus Hjulet i Hjulsta som i höst fortsätter erbjuda föreläsningar och debatter på temat medborgarkunskap. De är gratis och öppna för alla.

– Vi har 83 ideella föreningar här ute i Järvaområdet, säger Fozi Siid, projektledare på Medborgarskolan. Till sådana här föreläsningar skickar alla åtminstone en representant som i sin tur för informationen vidare. På lite sikt är detta ett jättebra sätt att skapa förutsättningar för bättre kontakter mellan myndigheter och de som bor här ute.

– Vi vill ju alla ha ett tryggt och välorganiserat samhälle, säger Fozi Siid, och det innebär att alla måste hjälpas åt.

För att se våra aktiviteter följ oss gärna på Facebook:
www.facebook.com/samarbeten.kultur.mangfald