Spännande författare håller intensivkurser

I slutet av oktober kan du möta två av Sveriges mest intressanta författare. Sara Kadefors har nått både en vuxen och en ungdomspublik med sina täta och ytterst samtida romaner. Simona Ahrnstedt, Sveriges enda romanceförfattare, befinner sig nu mitt i sitt stora publika genombrott.

Hur kan man som författare använda alla de verktyg som står till buds? Hur går det till att gestalta, skriva dialoger, mejsla ut karaktärer och skifta berättarperspektiv? I sina workshops 19-20 oktober och 23-24 november berättar Sara om hur hon arbetar och låter deltagarna göra några mindre övningar och en lite större med utvärdering dag två.

Sara har skrivit åtta böcker, för barn, ungdomar och vuxna. Är aktuell med pocketutgåvan av Kast med liten kniv och med en ny roman för unga, Lex bok, som kommer i höst.
Att delta i workshopen kostar 3 800 kr. Som deltagare måste du vara beredd på att lägga egen tid för att skriva. Workshopen riktar sig till alla som drömt om att börja skriva men inte riktigt vågat eller som bara vill testa ett nytt uttryck.

Romance är en av världens största litterära genrer – men nästan okänd i Sverige. Varför? Simona Ahrnstedt diskuterar den frågan i sin intensivkurs 19-20 oktober, samma helg som Sara Kadefors. Hon återkommer därmed till Medborgarskolan efter att ha hållit denna kurs så sent som i juni.

Simona presenterar romancegenren, från 1700-talet till vår tid, och berättar varför hon själv ger sig hän åt den. Hon tipsar om hur man gör historisk research, undviker de vanligaste klichéerna och lyckas med att skildra romantik, sex och erotik. Deltagarna får förstås också pröva att skriva själva. Kursavgiften är 1 200 kronor.

Kursen vänder sig till alla som vill skriva romance och kräver inga förkunskaper men det är en fördel om deltagarna har läst någon av Simonas böcker. Hon är i grunden leg. psykolog och KBT-terapeut och debuterade som författare 2010 med den historiska kärleksromanen Överenskommelser. 2012 kom den fristående uppföljaren Betvingade som i våras följdes av De skandalösa, sista delen i denna historiska trilogi.