Välkomna till vår fullmatade höst

Visst är det härligt att sommaren är över!

Nja, kanske inte alla håller med. Men visst är det något speciellt när verksamheten drar igång igen och alla som är sugna på att utveckla sina förmågor och kunskaper jämför sina kalendrar med Medborgarskolans program.

De här tidiga höstveckorna ringer det in varje dag till våra utbildningar, kurser, föreläsningar och anslutna verksamheter. Jag vill hälsa alla välkomna – alla våra kursdeltagare, alla kursledare och föreläsare, alla som ser till att verksamheten fungerar och ständigt utvecklas.

Gå in på www.medborgarskolan.se och titta igenom det fullständiga utbudet. Där finns alla uppgifter du behöver för att anmäla dig till kurser och föreläsningar. Skynda dig, många av de lediga platserna försvinner snabbt.

En detalj som vi inte pratar så ofta om men som jag är väldigt stolt över är vårt både djupa och breda utbud av språkkurser. På den punkten är det inte många, om ens någon, som slår oss.

Tänk bara: Förra hösten genomförde vi över 300 arrangemang i vår region (Stockholm, Lidingö, Norrtälje, Gotland). Vi ger kurser och undervisning i cirka 30 språk. Nu i höst introducerar vi till exempel en kurs i kantonesiska, ett av de stora språken i Kina bredvid mandarin. Flest kurser har vi i italienska, spanska och franska, därefter kommer svenska, engelska och japanska. Det är kul – vi ser hur intresset för språk bara ökar. Det tolkar vi som att allt fler känner sig som världsmedborgare.

Och då känner vi att Medborgarskolan och folkbildningen verkligen har en plats som kulturbärare – mitt i världen.

Eva Levin
Verksamhetschef öppna verksamheten