Kursdeltagare

Möt några av våra nöjda kursdeltagare

Conny Gustafsson

Jag heter Conny Gustafsson, 48 år, och tycker om att vistas i Stockholms skärgård.

Då jag införskaffade en karbinbåt förra sommaren ville jag ta Förarintyg/Kustskepparintyg tillsammans med min son, så att vi kan använda båten obegränsat under en lång säsong, mars-december.
Med ny teknik ombord, plotter samt radar tyckte jag att det var viktigt att skaffa mer kunskap så jag anmälde oss till Kombinerat Förarintyg/Kustskepparintyg på Medborgarskolan. Ett mail så var jag anmäld. Enklare kan det inte vara.
Gasen i botten mot kunskapen. Yes!

Kursdagen började lugnt, jag trodde att det skulle vara ett högre tempo med massa studerande på kammaren, men vår lärare gasade inte på så mycket utan var väldigt lyhörd. Om jag inte förstod, inte hann med eller hade frågor, då stannade han upp och vi gick igenom allt igen tills det var glasklart för alla. Det kändes väldig skönt att vi fick en riktigt bra lärare.

Praktikpass med bra rustand båt var väldigt lärorikt och nyttigt. Att använda radar, något jag aldrig har gjort tidigare, manövrera båten utan att kunna se annat än radarbild och sjökort är en annorlunda upplevelse. SKepparen med personal lärde ut en hel del bra knep som jag arkiverade och använder själv till sjöss.

Kvällspasset när man skall gå på fyrar har jag undvikit tidigare, då jag inte har haft kunskapen. Det kan bli dyrt och eländigt om olyckan skulle vara framme, så jag har valt att ligga still. Nu efter alla kurser så har jag fått bra baskunskap så jag kan nyttja min båt ordentligt med sjökort, plotter och radar utan att vara osäker i dimma och mörker.

När kursen var slut skulle vi skriva prov för förhörsförrättaren. Ojojoj då var jag lika nervös som jag var i skolan, men efter att ha gått kursen så klarade jag den biten också, men det var svettigt.
Ett gott råd till er som funderar på att gå en kurs, ta med ungdomarna eller kärleken och gör det tillsammans. Ni kommer att få jättekul tillsammans, jag och min son har allvarliga planer att läsa flera kurser.

Det här får jag inte betalt för att säga.

-------------------------------------------------

Jens Lindh Burman

Mitt namn är Jens Lindh Burman, 36 år. Egenföretagare som tog kustskepparkursen

Jag hade en väldigt trevlig tid under hela kursen och tycker att läraren var en mycket sympatisk och trevlig lärare som verkar besitta stor kunskap i sitt ämne.

Det var inga som helst problem att fullgöra kursen och jag kände mig väl förberedd inför proven. Allt gick i ett behagligt tempo och vi hade på det hela taget en mycket trevlig tid tillsammans.

---------------------------------------------------

Ingela Molin

Distanskursens upplägg passade mig mycket bra och kursen resulterade i att jag numera är innehavare av förarintyget.

Det fungerade utmärkt att följa kursen hemifrån. Varje vecka under kursperioden gavs en ny lektion via "klassrummet" på nätet. Lektionsmaterialet innehöll skriftlig information, övningsuppgifter samt filmade föreläsningar.

Kursledaren kommunicerade via e-mail och nätet. Han var också närvarande vid båtpraktiken samt vid slutprovet. Via klassrummet på nätet hade jag möjlighet att ställa frågor och utbyta information mellan kursledare och andra studiedeltagare.

Jag är mycket glad över de kunskaper samt det intyg jag fått tack vare distanskursen.

Vänliga hälsningar

Ingela Molin

-----------------------------------------------------

Pia Swan

Manövrera din motorbåt i hamn och på fjärd

Jag är mycket nöjd med kursen, den levde upp till mina förväntningar. Vi var bara tre deltagare på båten vilket gjorde att alla fick möjlighet att i praktiken göra olika saker.
Jag fick lära mig att manövrera på sätt som jag inte gjort förut. Läraren var bra på att förklara och lära ut.
Jag är säker på att jag kommer att få nytta av kunskaperna jag fick i mitt båtliv.

Pia Swan

-----------------------------------------------------

Oscar Liedgren

Att få lyfta blicken från skolbänkens sjökort och plötsligt inse att det handlar om verkligheten var avgörande för mig.

På praktiken fick jag se att allt inte vara lika tydligt eller enkelt att läsa av som jag hade hoppats. Jag har seglat som barn, men aldrig med något större nöje eller intresse, snarare tvärtom.

Praktiken vände min inställning. Den var förvisso kort, men gav mig tydligare anledning att lita på mitt omdöme och mer självförtroende att fatta snabba beslut. Det hade jag nytta av i somras. När aktertampen gick in i propellern, motorn stannade och vi drev in mot klipporna tappade jag ju faktiskt inte huvudet helt. Bara lite.

-----------------------------------------------------

Mikael Blomqvist

Förarintyg kvällskurs, Täby

Kursen var både rolig och lärorik. Läraren var inspirerande och bjuder på sig själv och sin kunskap. Mycket duktig och kunnig, har humor och håller i en medryckande kurs. Givande och skitkul kurs tycker både jag och min fru. Var även ute på praktikpass som också var mycket trevligt och bra. Bra kurs kort och gott med gemensamma fikastunder.

------------------------------------------------------

Gunnel

Manöverintyg för högfartsbåtar
Vilken häftig kurs!

Den gav mig mycket, både teoretiskt och inte minst praktiskt. Att köra motorbåt över fjärden i hög fart är inte så svårt, men att parera vågor i olika vindriktingar och att justera trimläget till bästa möjliga läge för att få den bästa farten med tanke på bränsleförbrukning etc kan man öva på ett bra tag. Att träna omkörning i svallvågor och att backa i slalom mellan bojar var också nyttigt.
Tack för en givande och härlig kurs!
/Gunnel

Tillbaka