Au pair-träff

Språka på svenska med kaffe och kaka

Svensklärare Gunilla Taiba ordnar fika till de sju tjejer som kommit till terminens andra au pair-träff.

– För tjugo kronor får man ta så många kakor man vill, det är bara till barn man säger att de inte få ta fler. Rhea, Franziska, Maj-Britt och Anna-Lena skrattar och förser sig.

De kommer alla från Tyskland och har varit i Sverige sedan förra sommaren, pratar redan svenska mycket bra. Johanna, som kom från Tyskland i förra veckan har bara hunnit gå två lektionstillfällen än, så spridningen är stor.

Någonstans mitt emellan språkmässigt finns Jennifer från USA och Siti från Indonesien. Samtalsämnena är många, från Valborgsmässofirande till barnflickors arbetsvillkor och när svenskan inte räcker tar man till engelska eller tyska.

– Om jag inte förstår vad de säger på tv frågar jag barnen, säger Siti som har hand om en sexåring och en fyraåring. De lär henne massor försäkrar hon.

Några av tjejerna bor hos familjer i Saltsjöbaden och de tittar gärna på Solsidan. Men riktigt som i tv-serien är visst inte livet där ute. Det kanske är tur.

Au pair-klubben

Vill du träffa andra au pairer? Du som läser svenska hos oss, kom och fika tillsammans och lär känna andra. Ring 08-457 57 00 för mer information.

Välkommen!

Bild från au pair-träff på Medborgarskolan våren 2011