Intervju med Tess Thörnqvist – projektledare på Amplified i Stockholm

Tess Thörnqvist Amplified

Berätta, vad händer på Amplified Stockholm just nu?

Det händer mycket roligt just nu! Vi utökar våra samarbeten med olika klubbar runt om i Stockholm, där vi även kan erbjuda våra anslutna studiecirklar spelningar. Bland annat syns vi på Smäll Estelle, Garageland, Riot disco Sthlm som kör på ställen som Pet Sounds, Cosmopolite, Debaser Strand, Kings Table, Far & son, RoQ mfl.

Några kommande evenemang är vår egna Club Amplified 25/5 på RoQ, där kvällens fokus kommer vara för en jämställd scen, dvs minst 50% kvinnliga musiker på scen! Och vi har ett samarbete med metalfestivalen Stockholm Slaughter, en ny metalfestival som äger rum sista helgen i april på Fryshuset.

Förra året öppnade Musikgaraget i Medborgarskolans garage på Hagagatan, vad händer där?

Musikgaraget är ett gammalt bilgarage som nu är ombyggt till 23 replokaler, några är också produktionslokaler. Intresset har varit väldigt stort och det är lång kö, men är man intresserad av att hyra en replokal så kan man lämna sitt intresse till oss. I Musikgaraget har vi också ett timrum, som är Amplifieds egna replokal som vi hyr ut under 3-timmarpass.

Anton MusikgaragetAnton hyr en av våra replokaler i Musikgaraget.

Hur gör man om man har ett band och vill starta en studiecirkel hos Medborgarskolan? Och vad kan ni hjälpa till med?

Då går du in på vår hemsida och anmäler ditt intresse att du vill starta en studiecirkel. Boka gärna ett möte med mig där jag berättar mer om vad vi kan hjälpa till med om man har cirkel hos oss!

Vi kan erbjuda mycket som våra anslutna band kan ha nytta av, allt från rabatt på 4Sounds, låna viss utrustning, spelningar genom Club Amplified och de klubbar vi samarbetar med, samt Gamrocken som är vår egen festival i Ludvika. Vi ger också ut gratismagasinet Amplified Magazine en gång per år, där band från hela landet har möjlighet att synas. I våra sociala kanaler lyfter vi varje månad utvalda klubbar och band under det som vi kallar "Månadens Artist och Klubb", ytterligare en bra möjlighet för våra band att synas!

Du har ett eget soloprojekt på gång, berätta om det!

Garageland Memoria 26 april 2017Jag har alltid spelat i massvis med band, men nu har jag startat ett soloprojekt som jag kallar för Memoria. Från början var det endast ett hobbyprojekt, men efter att projektet har uppmärksammat så har även jag blivit mer peppad. I mars spelade jag in tillsammans med medlemmar från mina tidigare band i Attic Studio i Stadshagen. Jag blev väldigt nöjd med resultatet så idag kommer den släppas. Samma studio kommer Amplified nu börja samarbeta med och erbjuda våra anslutna band, och eftersom vi ännu inte har en egen studio är ju detta toppen! Det blir premiär för låten "Follow my Demon" den 26 april, då jag släpper låten på Youtube, Hymn, Spotify, Itunes samt premiärspelning på Debaser Strand. Så välkommen dit!

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Kontakta Amplified

Starta en studiecirkel

Hyra replokal/timrum i Musikgaraget

Följ oss på Facebook