Tidigare aktiviteter

Aktiviteter 2013

Bilder från studiecirkel i teater

Teatergruppen Fabula repeterar - Toffelhjältar
Teatergruppen Fabula repeterar

Samarbete med stiftelsen Garissa - Girls home in Kenya

Medborgarskolan samarbetar sedan 2011 med stiftelsen Garissa - Girls home in Kenya för att sprida kunskap och hjälpa till att samla pengar till verksamheten.

Den 16 mars arrangerade Medborgarskolan en kväll för Afrikas flickor. Allmänheten var välkommen att lyssna på Carl-Axel Ekman, lyssna på musik med Rigo, Dahir och Crossfire och ta del av uppträdande av dansgruppen Nsako Afro Dans från Uganda. Entrén var valfri och intäkterna gick till flickskolan i Garissa. Läs mer om stiftelsen Garissa.

Medborgarskolan släppte våren 2013, tillsammans med artister som Rigo Pencheff, Dogge Doggelito och Pauline, ett album till förmån för Kenyas flickor. Läs mer om skivan och beställ den här!

Föreläsningar Hösten 2013

Demokrati
Hur ska den svenska demokratin överföras till Somaliland? Diskussion mellan riksdagskandidaten Jamal Ali Hussel och Frah. Ett samarbete mellan Somaliland Riksförbund och Medborgarskolan.
Datum: 2013-09-26
Plats: Rinkeby folkets Hus plan 3
Tid: 17:00

Skatteverket
Idiurs Sheek Aden, enhetschef på Skatteverket. Idiur har arbetat länge inom verket och går igenom myndighetens funktion i samhället.
Datum: 2013-10-31
Plats: Hjulsta Torg 3, Medborgarskolans hus/Hjulet
Tid: 17:30

Ungdomsbrott
Mikael Frejd har jobbat många år på stadsdelsförvaltningen Spånga-Tensta. Han föreläser om föräldrarnas-, skolans- och myndighetens roll och ansvar i ämnet.
Datum: 2013-11-28
Plats: Hjulsta Torg 3, Medborgarskolans hus/Hjulet
Tid:17:30

Aktiviteter 2012

Medborgarskolans band på Europaturné

Följ Medborgarskolans band Mother of God på deras Europaturné via deras blogg här.