Tävling! Expert på 10.000 timmar?

Vinn två biljetter till vår föreläsning med K. Anders Ericsson!

Nu kan du vinna två biljetter till föreläsningen "10 000 timmar för att bli expert?" den 23 mars 2017 i Stockholm. (Föreläsningen hålls på engelska)

K. Anders Ericsson

10 000 timmar – K. Anders Ericssons banbrytande forskning ligger bakom den populära bilden av hur man blir expert på vad som helst. Men riktigt så enkelt är det inte. Häpnadsväckande skickliga människor finns inom de flesta områden - fotbollsspelare, pianister, schackspelare... Det är lätt att tro att de är födda som genier. K. Anders Ericsson har ägnat hela sitt vuxna liv åt att studera de extraordinära utövarnas hemlighet, vad de har gemensamt oavsett vad de sysslar med. Nu presenterar han ett enkelt men kraftfullt system för inlärning som kan komma att revolutionera vår syn på utbildning och träning. Den som tränar på rätt sätt i rätt omfattning kan bli bra på nästan vad som helst.

Föreläsare
K. Anders Ericsson är professor i psykologi vid Florida State University, USA, och är internationellt erkänd som ledande inom sitt fält. 10 000-timmarsregeln är en förenklad slutsats baserad på hans forskning, i den aktuella boken ”Peak: Secrets from the New Science of Expertis” presenterar han en utarbetad metod för hur vi alla kan bli bättre på i stort sett vad som helst, med utgångspunkt i nya forskningsrön.. Läs mer om föreläsningen här

Så här tävlar du:

  • Gå in på Medborgarskolans Facebook-sida
  • Tagga en vän som är riktigt duktig på något och motivera varför just ni ska vinna varsin biljett till föreläsningen. Skriv ditt svar i kommentarsfältet under Facebook-inlägget.
  • Vi behöver få ditt svar senast den 22 februari 2017. Vinnaren meddelas på Medborgarskolans Facebooksida den 23 februari.

Tävlingsregler:

  • Tävlingen arrangeras av Medborgarskolan i Stockholm och pågår fram till och med den 22 februari 2017.
  • Totalt kommer en person att vinna två biljetter till föreläsningen "10 000 timmar för att bli expert?" den 23 mars 2017 (värde 640 kr).
  • Vinnaren utses av en jury bestående av personer från Medborgarskolan.
  • Vinnaren meddelas genom att Medborgarskolan kontaktar vinnaren den 23 februari i ett privat meddelande på Facebook. Därefter uppmanas vinnaren att maila sina kontaktuppgifter till Medborgarskolan på angiven mailadress. Om vinnaren ej återkommit till Medborgarskolan senast den 27 februari, eller om den utsedda vinnaren inte uppfyller kraven för att få delta i tävlingen, utser juryn eventuellt en ny vinnare.
  • Genom att delta i tävlingen godkänner du att Medborgarskolan eventuellt publicerar din motivering på hemsidan, Instagram och Facebook.
  • Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.