Vad tycker våra studenter?

Sara Bälter, 35 år, hoppas på personlig utveckling och en nystart i karriären
Sara är fortfarande lite chockad över att befinna sig i studiemiljö igen. Hon har jobbat inom Coop ända sedan hon gick ut gymnasiet, först i Hedemora där hon växte upp och därefter i Stockholm. När hon nått en punkt där hon kände att hon inte kunde utvecklas vidare började hon undersöka möjligheterna att utbilda sig vidare. Med Affärsutvecklare IT-lösningar kände hon att hon också kunde bidra med något själv.

− Jag är ju säljare från början och detta är som att komma från andra hållet, alltså inom samma bransch men med ett annat perspektiv.

Ett ökat intresse för ekonomi på sin tidigare arbetsplats och den långa praktiken avgjorde hennes val av utbildning. Hon ser fram emot de två år hon avsatt för studier och skulle gärna gå andra kurser vid sidan av.
− Nu när jag har möjlighet vill jag prova så mycket som möjligt!

Thaer Theo Assali, 39: ”Jag går på moln!”
Thaer har alltid varit intresserad av IT, datorer och programvara, men det är först nu som han vågar ta steget till förändring.
− Jag är nästan fyrtio och vill inte ångra att jag aldrig gjorde det jag drömde om, säger han beslutsamt.
Han gick fordonsteknisk linje på gymnasiet och har därefter jobbat bland annat på bensinstationer och inom restaurangbranschen. Efter att ha gift sig och fått tre barn behövde han en stadig inkomst för att kunna försörja familjen, men så fick hans fru nyligen fast tjänst och en möjlighet öppnade sig. Han kände att det var dags att han satsade på sig själv.
− Ett av skälen till att jag valde Affärsutvecklare IT-lösningar var praktiken som ingår. Det känns bra att inte bara sitta bakom skolbänken i två år.
Thaer är hittills nöjd med utbildningen och har redan fått nya vänner. Det krävs mycket disciplin och självständigt arbete vid sidan av men han är beredd att satsa.
− I Sverige kan man få gratis utbildning och dessutom bidrag och lån. Det är klart man ska ta chansen och inte vänta så länge som jag gjorde!