Bolivia på besök - ett internationellt kulturutbyte

Paola Alcocer och Cristhian Arispe kommer från Bolivia och ska under våren 2013 delta i ett projekt ”Bolivia på besök” som bedrivs av oss i Medborgarskolan Syd. Projektets syfte är att ”förena Sverige och Bolivia genom den Bolivianska inhemska musiken och folkloren”.

Vi ska uppmuntra och fördjupa deltagarnas musikaliska kunskaper, göra en ”djupdykning” i den Bolivianska inhemska musiken och ge berikande kunskaper. Projektet visar den traditionella Bolivianska kulturen, tar fram och lyfter musik- och sociokulturella frågor och främja en ökad interkulturell förståelse.
Genom det konstnärliga uttryck kan ungdormar öka förståelse för den Bolivianska kulturen och därmed stärka sin identitet och öka sin självkänsla.

Under våren presenterar vi olika arrangemang, kurser och mycket mer. Du får möjighet att ta del av den Bolivianska kulturen genom musik, dans och andra evenemang.

Har du frågor eller vill komma i kontakt med Paola Alcocer eller Cristhian Arispe. Kontakta projektansvarig Renzo Jaldin.

Planerade aktiviteter

  • Studiecirklar
  • Konserter och evenemenag
  • Workshops
  • Seminarie

De planerade aktiviterna uppdateras kontinuerligt under våren 2013.

Biografi

Se mer om Paola Alcocer och Cristhian Arispe och deras olika uppdrag och utbildningar.

Låt sången och musiken inspirera dig

Vissi d'Arte - Tosca - Puccini

Sola, perduta, abbandonata - Puccini

In Trutina

Cueca Cantarina

Duerme mi bien