Diplomutbildningar i Skåne

Få en nystart i ditt yrkesliv. Eller byt karriär helt och hållet. Du kan också lära dig mer om ett fritidsintresse du brinner för.

Våra diplomutbildningar inspirerar och ger nya kunskaper som du har nytta av i ditt yrkesliv eller om du bara vill krydda ditt CV med nya meriter.

Gemensamt för våra diplomutbildningar är att lärarna har lång yrkeskunskap inom ämnesområdet de undervisar i. Inte bara för att kunna leverera rätt kunskap, utan också för att vara bäst på att lära ut.

Satsa på dig själv. Satsa på Medborgarskolan. Kanske är det här året då du bestämmer dig för att förverkliga det du vill göra för att bli den du vill vara.

Varmt välkommen att börja din resa hos oss!

Våra aktuella utbildningar

Personal- och löneadministratör

Lär dig att självständigt sköta personal- och löneadministrationen i ett mindre eller medelstort företag eller ingå i en grupp personal- och löneassistenter på ett större företag. Du får kunskaper i de personal- och löneadministrativa grunderna samt de aktuella lagar och regler som styr arbetslivet. Vi arbetar med löneprogrammet Visma Lön 600.

Utbildningen är en gång i veckan under 12 veckor. Varje tillfälle består av två 1,5 timmes pass med en fikapaus mellan passen.

Läs mer om när vi startar nästa utbildning

Ekonomi- och redovisningsassistent

Som ekonomi- och redovisningsassistent är du efterfrågad på arbetsmarknaden och fungerar som företagets administratör. Du är en viktig del i ekonomiarbetet och sköter företagets löpande bokföring och administration. Att ta hand om företagets bokföring, utbetalningar och skatter ingår i din roll. Du tar även fram andra ekonomiska underlag. I yrkesrollen ger du service till såväl kunder som till anställda.

Vi träffas två gånger i veckan under åtta veckor och varje tillfälle består av två 1,5 timmes pass med en paus på 15 minuter.

Läs mer om när vi startar nästa utbildning

Yrke: Författare - yrkesorienterad skrivarkurs med gästföreläsare

Denna utbildning är till för dig som skriver litterär prosa och är intresserad av ett professionellt författarskap. Du har ett behov av respons på dina texter och en realistisk bild av vad det innebär att försörja sig som författare i dag.

Skrivpedagogen, lektören och författaren Caroline Degerfeldt vägleder dig i ditt skrivande och bjuder in gäster som delar med sig av aktuella erfarenheter av författandet som yrke och bransch. Det är en Diplomutbildning, dvs antalet platser är begränsat och ansökan sker med motivering och arbetsprov.

”Kursplanen träffar mitt hjärta /…/ kursen var alldeles enastående.”
Dea Svensson 36 år, kursdeltagare 2015

Se nästa kursstart här!