Diplomutbildningar i Skåne

Få en nystart i ditt yrkesliv. Eller byt karriär helt och hållet. Du kan också lära dig mer om ett fritidsintresse du brinner för.

Våra diplomutbildningar inspirerar och ger nya kunskaper som du har nytta av i ditt yrkesliv eller om du bara vill krydda ditt CV med nya meriter.

Gemensamt för våra diplomutbildningar är att lärarna har lång yrkeskunskap inom ämnesområdet de undervisar i. Inte bara för att kunna leverera rätt kunskap, utan också för att vara bäst på att lära ut.

Satsa på dig själv. Satsa på Medborgarskolan. Kanske är det här året då du bestämmer dig för att förverkliga det du vill göra för att bli den du vill vara.

Varmt välkommen att börja din resa hos oss!

Våra aktuella utbildningar

Yrke: Författare - yrkesorienterad skrivarkurs med gästföreläsare

Denna utbildning är till för dig som skriver litterär prosa och är intresserad av ett professionellt författarskap. Du har ett behov av respons på dina texter och en realistisk bild av vad det innebär att försörja sig som författare i dag.

Skrivpedagogen, lektören och författaren Caroline Degerfeldt vägleder dig i ditt skrivande och bjuder in gäster som delar med sig av aktuella erfarenheter av författandet som yrke och bransch. Det är en Diplomutbildning, dvs antalet platser är begränsat och ansökan sker med motivering och arbetsprov.

”Kursplanen träffar mitt hjärta /…/ kursen var alldeles enastående.”
Dea Svensson 36 år, kursdeltagare 2015

Läs mer om YRKE: Författare som arrangeras i Malmö

Diplomutbildning i Malmö eller på distans

Organic Beauty Academy

Sveriges första diplomutbildning som gör att du kan arbeta professionellt som ekologisk makeup artist och hårstylist.

Organic Beauty Academy gör att du får du all föreberedelse för att arbeta professionellt i branschen med en unik spetskompetens med miljövänliga produkter.

Utbildningen vänder sig till dig som brinner för makeup och skönhet ur ett miljövänligt och hållbart perspektiv. Kanske är du makeup artist och vill bredda din kunskap? Eller är du självlärd och vill diplomera dig? Har du ingen erfarenhet av makeup är du välkommen till oss genom att göra ett inträdesprov, allt för att hålla högsta kvalitet och resultat.

Utbildningen är uppdelad i två block:
  • Makeup artist - 200 timmar
  • Hårstylist - 40 timmar

Du som går utbildningen får ett startkit värt 15 000 kronor för makeup-utbildning respektive 8 000 kronor för hårstyslistutbildningen. Utöver detta får du 40 procentsrabatt på Zuii Organic-produkter

Kursstart våren 2017

Våren 2017 startar utbildningen i Malmö men finns även på distans. Anmälningslänk och mer information om diplomutbildningen - både i Malmö och på distans - läs i länkarna nedan.

Läs mer om utbildningen här - både i Malmö och på distans!

Eller se aktuellt utbud här