Yoga

Yoga och meditation - Klassisk

Yoga och meditation är bra för att skapa lugn, motverka stress och ger dig en mycket skön känsla efteråt.

Inledande avspänning, yogaprogram med ställningar (asanas) , olika andningsövningar (pranayama), djupavspänningen Yoga Nidra, tekniker för koncentration och meditation.

Denna kurs är baserad på Swami Satyanandas undervisning och är en klassisk och bred kurs som ger en djup och stark upplevelse och god effekt av yoga, avspänning och meditation. I kursen får du praktisera yogatraditionen på sitt mest klassiska sätt; kropp, energi, sinne och medvetande tränas efter yogatraditionens åtta steg.

Det är omväxlande dynamiskt, lugnt, meditativt och det ger dig en skön harmonisk känsla. Yoga, andningsövningar och avspänning med meditation i fokus.
Du duschar inte efter klassisk yoga.

Hathayoga

På Hatha Yoga kurserna undervisas också klassisk yoga men stilen är lite mjukare och vi går långsammare fram. Yogaställningar (asanas), andningsövningar (pranayamas) och avspänningen Yoga Nidra. En lugn och skön yoga för dig som vill börja grundligt, lugnt och avspänt.

Klassisk yoga / Hathayoga innehåller samma grunder, det som skiljer klassisk yoga från ren Hatha yoga är att den klassiska yogan har fler inslag av meditativa andningsövningar och avspänningstekniker som påverkar din energi och ditt sinne. Ett exempel är avspänningsövningen Yoga Nidra som är en liggande dynamisk meditation som är mycket populär.Klassisk yoga är både lugn och dynamisk. Du blir inte svettig och ska inte duscha efteråt.

Vill du träna yoga som är mer dynamisk och tuff när gäller rörelse/fysik och där det inte ingår meditativa andningsövningar och avspänning, då rekommenderar vi att du ska du prova Ashtanga Yoga.