Hiphop i Skåne

David "Chubby" Hanna är pionjären inom Medborgarskolan och hiphop. För många år sedan kom han till Medborgarskolan i Eslöv och ville hitta samarbetsformer inom hiphop. I dag har det vuxit så pass mycket att det finns flera personer som jobbar heltid med hiphop i Skåne.

Här är några av våra ndra ledare:
• Anders ”Javz” Axelsson - Helsingborg
• Thomas ”Trayze" - Eslöv
• Lamine Touré - Malmö
• Sindri - Malmö
• Anel Besovic - Landskrona

Framgångsrikt resultat

Burim Rama

Ett av våra band är Burim Rama, som december 2010 knipit topplatsen på svenska iTunes hiphoplista med sin singel "Encore". Sju timmar efter att singeln släpptes låg den etta!

Följ länken för att kolla in Burim:
http://www.youtube.com/watch?v=kc9NYhB223k

J-Ro

Vår cirkelledare James " J-Ro "Robinson åkte nyligen till USA för att spela in en video tillsammans med hans grupp som har gjort beatet.

Span in J-ro's video på YouTube

Sindri

Jobbar som cirkelledare i Malmö och är även musikvideoproducent. Med sitt breda kontaktnät gör han mycket för att lyfta fram musiken, Malmö och inte minst grupper i Malmöregionen.

Här är några klipp på hans musik och videos.

http://youtu.be/-FQuR7odKlQ

http://youtu.be/6vzB3LrlVZ8

http://youtu.be/hK52CGiHFqc

Jafet Jay Samson

Här har vi en cirkelledare som är aktiv i Kristianstad.

Fredagen den 9 september kom Jay med Idol-tåget.

http://youtu.be/K--As6CteFc

http://youtu.be/yuETBB7JSec

Chris Mhina

Chris är inte bara rappare och sångare, han är även skådespelare och har bland annat varit med i filmerna Förortsungar och Rosa.

http://www.chrismhina.com/

http://youtu.be/iR4Xt4ZUn-0

http://youtu.be/b_s8aKsElSg

Lamines Touré

Lamine arbetar med att hitta nya ungdomar, skapa mötesplatser, ge dem repmöjligheter och lokaler, kunskap om tekniken som finns hos oss, arrangera seminarier och utbilda våra cirkelledare.
Utöver detta är Lamine Manager för bland annat gruppen Medina, som en gång i tiden började sin karriär i Malmö hos oss. I dag är gruppen bosatt i Göteborg.

James Robinson, cirkelledare

James är rappare och aktiv i gruppen Alcoholics där även Xzibit är med. Xzibit är också känd som programledare i ett MTV-program vid namn ”Pimp my Ride”.

Lazee, deltagare

Lazee är en rappare som i dag bor i Stockholm, men från början var deltagare hos oss i Malmö. Med åren och kunskapen blev han cirkelledare.

http://www.lazeeonline.com/

http://youtu.be/iBV9jeka7vY

http://youtu.be/2vfhAb_Jbc8

http://youtu.be/kouwjUJBMXs

Leslie, cirkelledare

Leslie är en producent och rappare, vilket innebär att han sjunger och skapar musik eller beats som det heter inom hiphopen. Vi har sett Leslie i en SVT-dokumentär. Utöver detta har Leslie producerat Adam Tensta’s första singel.

http://youtu.be/N83guPJjbY0