Royal Hunting Sweden

Fem frågor till Royal Hunting Sweden

Under våren 2017 har vi och Royal Hunting Sweden (RHS) inlett ett samarbete. Vi ställde fem frågor till dem.

Vad är RHS?

Royal Hunting Sweden grundades 1996 bland nära vänner när vi var ute och fiskade. Vår dröm var att lära oss mer om naturen och börja jaga när vi blev äldre. Vilket blev verklighet och nu lever vi vidare i den drömmen tillsammans med många nya vänner. Nu driver vi en av Sveriges främsta jägarskolor och är väl etablerade i jakt världen.

RHS är inte bara en kurs utan en unik utbildning som visar dig korrekt väg in till jakt och naturlivet. Den får dig att förstå innebörden utav att bli en god jägare, som betyder mer än bara jakten.

Våra kurser ger möjlighet att skapa vänskap mellan andra likasinnade RHS-medlemmar. Efter din examination är du inte färdigutbildad, utan genom RHSs utvecklar och breddar du dina kunskaper och med ökad erfarenhet blir du med åren en fullfjädrad jägare.

Vad gjorde att ni inlett ett samarbete med Medborgarskolan?

En vän rekommenderade mig och genom vårt samarbete kan vi på RHS erbjuda våra utbildningar, tjänster och expertis. Medborgarskolan har ett gott rykte vilket är en viktig parameter för vår verksamhet.

Vad är viktigt under Jägarexamen-utbildningen?

Att noga gå igenom RHS-kurslitteratur, för den är ovärderlig under utbildningen. Se till att följa instruktörernas råd och tips för deras roll är att se till att du får rätt kunskap och erfarenhet för lyckas med uppgifterna.

Har du några tips för att lyckas både med utbildningen och uppskjutningen??

Ställ frågor som ni vill ska förtydligas. Ha en så god dialog med instruktörerna, för vi formar utbildningen efter deltagarnas förutsättningar. Under utbildningen vill vi att deltagarna hela tiden ska förbättra sina kunskaper och färdigheter. Våra ledare är lyhörda och utgår från gruppens önskemål för att alla ska lyckas med sin jägarexamen.

Vad är viktigt när man ska välja kurs för jägarexamen?

Välj utbildning med omsorg. Det finns inga snabba lösningar! Det är för mig helt orimligt att man på 2-3 kurstillfällen lär sig allt inom viltvård, natur, vapenkunskap och uppskjutning.

Jag tycker du ska ställa höga krav på jägarskolan och instruktörerna. Genom utbildningen ska du få kunskap som gör att du får självförtroende, rutiner, säkerhet när du beger dig ut i naturen. Kursbeskrivningen ska vara tydlig med vad som ingår, för annars kan det bli dyrt i längden.

Besök gärna RHS hemsida!