Smyckekurser

i Skåne

Har du hittat en kurs som du inte riktigt vet hur resultatet blir?
Vi har samlat några exempel på våra kurser inom smycketillverkning här.
Med några rader om kurser och bilder hoppas vi att du får en känsla av kurserna.

Textila Smycken

Skapa vackra och personliga smycken. Det är både lätt och roligt att göra smycken genom frihandsbroderi på maskin och handsömnad. Resultatet blir unika smycken med pärlor, paljetter och färg som dekoration.

Kumihimo-smycken

Kumihimo betyder fläta. Du lär dig att "väva" fram ett mönster i denna teknik. Variationerna är många och du kan även infoga pärlor.

Shamballa-smycken

Shamballa är en variation av makramé. Du knyter med olika färger och material dina egen designade halsband eller armband.

Japansk Amigurumivirkning

Virka små djur och andra föremål som sprider glädje och charm omkring sig. Du använder unika mönster från amigurumins hemland Japan. Kursen ger dig grundläggande virkteknik och hur du följer ett japanskt mönster i diagram.

Virkade pärlsmycken

Lär dig grunderna med att virka med pärlor. Resultatet blir armband, halsband eller kanske en fotlänk.

Silverlera

Du får lära dig att göra silversmycken i finsilver (99,9% silver) med något som kallas silverlera, men absolut inte är en lera. Att arbeta i silverlera är enkelt och inte särskilt smutsigt. Det är lätt för dig att förverkliga dina idéer med ett roligt material.

Smycken i silvertråd

Genom att använda olika sorters silvertråd skapar du olika smycken. Låt din fantasi flöda och skapa trådsmycken av olika slag.

Silversmide

Skapa dina egna smycken från idé till verklighet. Silver verkar lyxigt men är inte särskilt dyrt. Du kan våga prova att såga, borra, fila, etsa och putsa utan att vara rädd att misslyckas. Resultatet kan bli ett glänsande smycke som du är ensam om.

Guldsmide

På en guldsmideskurs får du prova att smida i ädelmetallen guld. Du lär dig grunden att skapa ett egen designat handgjort smycke genom att borra, valsa, löda, polera med mera.