Beställ din cirkelpuck redan nu!

Cirkelpucken är äntligen här!

Medborgarskolan lanserar idag cirkelpucken, en dosa som du monterar på väggen hemma och som hjälper dig att välja rätt kurs. Dosan kopplas upp mot nätverket och den läser sedan av alla dina aktiviteter för att få en bred inblick i dina intresseområden och vanor. Via mobilappen genereras sedan den kurs du vill gå.

Pucken fungerar dels via WiFi och 4G men är även NFC. När du kommer hem för dagen sveper du mobilen över pucken och den registrerar de platser du har besökt, kontakter du har ringt, webbsökningar och aktivitetsbandet. Den analyserar bilder och inlägg på social medier, sådant du lagt ut själv och sådant som du gillat och delat. Under tiden medan du har varit borta har pucken kommunicerat med dina elektroniska apparater, t ex tv:n, kylskåpet och väckarklockan.

När du slår på appen får du två förslag på kurser eller studiecirklar ur Medborgarskolans utbud. En kurs som du vill gå och en kurs som du behöver gå. Givetvis går det sedan att boka direkt från appen.

Anna Johansson, en av testdeltagarna när Medborgarskolan provkörde den nya tekniken säger att:
”Det här är en jättebra hjälp för mig, det är alltid så svårt att välja bland alla roliga kurser. Här gör appen ett kvalificerat val åt mig utan att jag behöver göra annat än det som jag brukar göra.”

Anledningen till att appen genererar två alternativ beror på att vi ibland inte är medvetna om luckor i vårt kunnande, algoritmerna i systemet drar slutsatser av det vi gör men också av det som inte görs och ser där en lucka som kan fyllas.

”Internet har medfört enormt mycket för transparensen och informationsflödet i samhället, dock är det så att vi tenderar att leta efter den information vi redan känner till och som stödjer den uppfattning vi har, därför är även ”borde-alternativet” en viktig signal.” säger Helena Vincent, marknadsansvarig på Medborgarskolan.

Cirkelpucken kommer att skickas ut till hushållen istället för kursprogram i höst. Kan du inte vänta utan vill ha din puck redan nu, skicka ett mail till: orebro@medborgarskolan.se