Chupe De Pollo

Chupe De Pollo - Lix special

Ingredienser (4 pers)
2 kycklingbröst
1 gul lök finhackad
1 vitlöksklyfta finhackad
½ dl grön paprika finhackad (kan uteslutas)
4 potatisar i små tärningar
1 l vatten
1 kycklingfond ”du chef” eller kycklingbuljongtärning
1 burk majs (150 g)
2 dl crème fraiche.
150 g feta ost i tärningar
hackad persilja
Salt och peppar
Smör och olivolja till stekning
Ruccola till garnering.

Så här gör du:

Stek kycklingbröst i lite smör eller olivolja, så att tärningarna får färg.
Salta och peppra. Lägg åt sidan.

Stek gul lök, vitlök och paprika. Tillsätt potatis och stek med grönsakerna.

Tillsätt vatten och kycklingfond / buljongtärning.

Koka ca 10 min.

Lägg i kycklingen, majs, creme fraiche.

Salta och peppra efter smak.

Strö över fetaost, persilja och ruccolasallad.

Smaklig måltid!
/Lix