Rabarbermuffins

Fira Mors dag med vårsmak!

Ingredienser (ca 24 normalstora)

2 ägg
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
3,5 tsk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
1 dl flytande smör (90gram smält)
2 dl vanilj yoghurt
1 tsk citronsaft

Rabarber, 3-4 dl, skivade i mindre bitar
Blanda med 1/2 msk potatismjöl och ev 2 msk socker

Gör så här:

Muffinsen.
1.
Vispa ägg och strösocker poröst i en skål.
2. Blanda resterande torra ingredienser med en gaffel i en annan skål ochsedan ner i ägg blandningen.
3. Häll i yoghurten och smöret (smöret måste svaltnat om det smälts) Rör, vispa ej.
4. Lägg muffinsformar på en plåt, eller i metallmuffinsformar
5. Häll smeten i en kanna och fyll sedan i formarna 2/3.
6. Nu petar du ner bitar av rabarber. (För andra tillfällen kan du också trycka ner allt det där goda /som ger det spännande i bakelsen! (Massor av exempelvis, stora bitar av blockchoklad eller dumlekolor, kanske after eigth, annars nonstop eller varför inte bär?) Snåla inte med dessa! Överdriv helst!)
7. Grädda i mitten av ugnen på 175grader i 15-20 minuter tills de är gyllenbruna fluffiga och fina

Klart!

Rabarbermuffins med några bellis

Frosting

Ingredienser
60 g mjukt smör
ca 5,5 dl florsocker, el till önskad konsistens
2 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamell /pastafärg

Frostingen
1. Vispa Smör, Philadelphiaost, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Rör i florsocker till önskad konsisten (vispa ej hårt för då smälter florsockret och bli för löst)
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den cremevit. Bred eller spritsa nu frostingen över muffinsarna och dekorera med ex, färska jordgubbar.

Förvaras i kylen! Går bra att frysa.

Receptet kommer från bloggen Majabakar