Funk

filmklappa

Vad är FUNK?

FUNK är Medborgarskolans verksamhet och insatser för personer med funktionsnedsättning.

Vår vision är att folkbildning ska funka för alla. FUNK är en resurs, en samlad kraft, en bro, för att förena människor och förbättra möjligheterna för alla, med eller utan specialla behov, att utvecklas tillsammans utifrån egna förutsättningar och önskemål.

Tack vare våra kompetenta och engagerade kursledare är vi duktiga på att skapa aktiviteter och utvecklingsmöjligheter inom ämnesområden som till exempel konst, hantverk, drama, musik och dans. Bara för att nämna några. Men vi är alltid öppna för nya förslag!

Här kan du se ett exempel från en del av FUNKs verksamhet

Dina utmaningar är våra utmaningar

Vi vill gärna ha din hjälp för att bli bättre på att skapa och erbjuda stimulerande verksamhet som passar dig. Hur behöver du ha det för att det ska funka för dig?

FUNK vill vara din självklara samarbetspartner, antingen du kommer till oss som enskild individ eller organiserad grupp eller verksamhet. Välkommen!

Vill du bli kursledare?

Har du ett intresse som du brinner för och är bra på? Då kanske du vill vara kursledare för en grupp personer som också vill lära sig lite av det du kan? Vi behöver dig, hör av dig till oss!

Bildning på Box®

Medborgarskolans Bildning på Box® är en ”gör det själv”-låda som innehåller ett lektionshäfte och annat material eller rekvisita, speciellt anpassat för att du och dina vänner eller kollegor på egen hand ska kunna hålla en studiecirkel och fördjupa er i ett ämne – med eller utan kursledare, var ni vill och när ni vill. Ni anpassar själva och varierar kursperiod, lektionstider och ingående övningar, allt beroende på gruppens sammansättning och deltagarnas förutsättningar, önskemål och behov.

Läs mer om Bildning på Box®

Vår värdegrund

All vår verksamhet vilar på en humanistisk värdegrund som består av fyra kärnvärden:

• Individen i centrum
• Ömsesidig respekt
• Utveckling i samverkan
• Kunskapens egenvärde

Läs mer om våra kärnvärden och vad de innebär

Citat av Leonard Cohen

Och så är vi väldigt förtjusta i Leonard Cohens ord (från låten Anthem):
"Det finns en spricka i allt. Det är så ljuset kommer in."

Vill du veta mer?

Jenny Bramstång
0735-24 58 47 | jenny.bramstang@medborgarskolan.se