Bildning på Box®

Koncept

Medborgarskolans BILDNING PÅ BOX® är en ”gör det själv”-låda som innehåller ett lektionshäfte och annat material eller rekvisita, speciellt anpassat för att du och dina vänner eller kollegor på egen hand ska kunna hålla en studiecirkel och fördjupa er i ett ämne – utan kursledare, var ni vill och när ni vill. Ni anpassar själva och varierar kursperiod, lektionstider och ingående övningar, allt beroende på gruppens sammansättning och deltagarnas förutsättningar, önskemål och behov.

Syftet med BILDNING PÅ BOX® är att du och dina vänner, på ett enkelt sätt och på egna villkor, ska kunna prova på och tillsammans utveckla era kunskaper och färdigheter inom ett ämne som ni själva valt. Vi hoppas att BILDNING PÅ BOX® ska ge dig utlopp för din nyfikenhet och lust – antingen du gör det för ditt stora nöjes skull eller kanske rentav som en kickstart på en kommande karriär.

Allt du behöver göra är att packa upp lådan, släppa loss fantasin och ha kul!

Ämnen

BILDNING PÅ BOX® finns för närvarande i Teater, Skriv, DIY och Film, men fler lådor är på gång inom en mängd olika ämnen.

Teater
Teaterboxen innehåller grundläggande dramaövningar som är ett första steg in i teaterns värld. Nästa steg kan bli att sätta upp en hel pjäs. Övningarna hjälper dig att leka fram din fantasi, improvisera och hitta in i olika uttryck och karaktärer. Tanken är att ge dig utlopp för din lust att spela teater och, vem vet, kanske lägga grunden för en framtid som skådis?
Skriv
Skrivlådan innehåller frigörande skrivövningar som ger en lustfylld ingång till det kreativa skrivandets värld. Övningarna är verktyg som kan användas för att levandegöra miljöer, bygga händelseförlopp, skapa och teckna personer, utveckla ditt språk och din fantasi. De kan mynna ut i allt från korta berättelser och dikter till uppslag för en hel bok.
DIY (Do It Yourself)
DIY-lådan bygger på det allt mer populära "gör det själv"-konceptet. Du får tips på hur du tillverkar nya, personliga saker från använt material som papper, gummi, metall, plast och jeans. Du samlar själv ihop huvudmaterialet och får hjälp med steg för steg-anvisningar och verktyg. Ett perfekt sätt att få utlopp för din skaparlust samtidigt som du bidrar till en bättre miljö.
Film
Filmboxen innehåller tre stycken tremånadersabonnemang på Draken Film, diskussionsfrågor som underlag till analys av de filmer du själv väljer att se, erbjudanden om intressanta föreläsningar och extramaterial i samarbete med Draken Film. Draken Film är Göteborg Film Festivals digitala filmtjänst, där kan du titta på ett brett urval filmpärlor från hela världen.

Du kan läsa mer om filmcirklar på www.medborgarskolan.se/filmcirkel

Ämnen på gång

Starta förening
Hälsa
Kultursnobb
Måla
Linedance
Kakor
Tantromantik
Foto
Bokcirkel

Författare

Författarna till innehållet i BILDNING PÅ BOX® är yrkesverksamma, etablerade och erfarna experter inom sina respektive områden.

Vill du veta mer?

Jenny Bramstång
0735-24 58 47 | jenny.bramstang@medborgarskolan.se

Anette Nääs
0760-27 62 06 | anette.naas@medborgarskolan.se