Körverket HOPP

Medborgarskolan i Halland presenterar stolt Körverket HOPP

Tatuering Körverket HoppKan vi göra rätt?
Kan vi göra fel på ett bättre sätt?

HOPP är ett nyskrivet originalverk i två akter som handlar om människans plats i en hållbar samhällsutveckling och om möjligheterna att känna hopp. Verket har skrivits och komponerats av musikern Simon Ljungman och textförfattaren och hållbarhetskonsulten Mats Alfredson och är en del av ett projekt och en process för hållbar utveckling som bland annat innebär att lokala barnkörer och miljöorganisationer medverkar och att miljö- och kultursektorerna i de deltagande kommunerna samverkar på olika sätt.

Projektet finansieras av Region Halland, Västra Götalands olika kommunalförbund som till exempel Kulturmiljonen (Kultur- & fritidschefsnätverket i GR), Fyrbodals kommunalförbund, Västra Götalandsregionen (Frispel) och de medverkande kommunerna.

I stort sett alla stycken är originalmusik av Simon och originaltexter av Mats. Det handlar om deras önskan om en mer hållbar utveckling, om den obeskrivligt vackra planeten, om hoten och oron för framtiden, om den sårbara människan, om längtan efter samhörighet, om de obesvarade frågorna och det hoppfulla som trots allt finns. Kanske bara i en sådan enkel sak som att man en dag känner att det lilla kan hänga ihop med det stora, att det man själv gör kan betyda något för helheten, att den känslan kan förstärkas om man gör något i grupp som till exempel att sjunga om sorgliga eller hoppfulla saker i en kör. Mats och Simons vision med projektet handlar om att skapa en kedjereaktion av olika möten, konstnärliga upplevelser, insikter och kunskap. Och en viktig del i denna process är att bidra till att stärka kopplingen mellan kulturen och miljö- och hållbarhetsfrågorna.

Den första akten av föreställningen lyfter fram den oro som många känner inför utvecklingen i världen och de frågor som många har inför hoten mot vår livsmiljö. Den andra akten handlar mer om det hoppfulla och företeelser som gör att det finns anledning att känna hopp inför framtiden. Tanken med den andra akten är också att inspirera människor till att våga formulera hoppfulla framtidsvisioner.

Planerade konsertdatum
25 mars i Göteborg (Konserthuset kl 18.00)
5 juni i Laholm

Vill du veta mer?
Medborgarskolan är samarbetspart till projektet och bidrar med kontaktnät och kunskap. Är du intresserad? Kontakta då körledare Simon Ljungman på 0707-72 11 59.

Medlemmarna i HOPP-kören