Vi jobbar med hjärtat!

Här kan du läsa mer om oss som jobbar som handledare i Stöd och matchning på Medborgarskolan:

Jag presterar bäst under press

Amin Jorshari, Kungsbacka:Amin Jorshari

Som person är jag entusiastisk och motiverande. Jag älskar att få människor i min omgivning att må bra och ha kul! Jag tror "by default" på människor i min omgivning och vill hjälpa dem att våga tro på sig själva. Att skapa långsiktiga vänskapsrelationer, knyta kontakter och bygga nätverk är värdefullt för mig och något jag alltid värnat om. Jag gillar nya utmaningar och min idrottsbakgrund gör att jag presterar bäst under press.

Som handledare på Medborgarskolan är vi lösningsorienterade. Det finns inga hinder. Vi stöttar och vägleder alla som vill och ser till varje persons unika förutsättningar när vi letar efter arbete. Det handlar om att få rätt person på rätt plats. Då blir det hållbart.

Mitt stora intresse är mitt jobb

Bo Björklund, Göteborg:Bo Björklund

Jag bor med fru och vuxen dotter i Linnéstaden. Det kanske låter tråkigt, men mitt stora intresse är mitt jobb. Jag har hållit på i den här branschen i 25 år, men jag får fortfarande gåshud av att se en människa lyckas! Det kan vara någon som varit helt under isen och tar sig upp. Jag har sett det hända och det är en riktig hit!

Medborgarskolan har gott rykte och håller hög kvalitet. En av våra framgångsnycklar är att vi lever upp till vårt motto att sätta individen i centrum. Hos oss ska varje människa bli sedd, hörd och bekräftad. Vi befattar oss aldrig med "quickfix"-jobb för dem vi jobbar med. Arbetsgivarna ska vara företagare som har anställningsbehov och som följer lagar och avtal.

Mina fyra tips till dig som söker jobb:
• Våga be om hjälp i tid. Det är inte "skämmigt" att i någon period befinna sig utanför arbetsmarknaden.
• Inom tjänsten Stöd och matchning finns många underleverantörer till Arbetsförmedlingen - välj med omsorg! Det handlar om ditt framtida arbetsliv – kolla noga upp hur de jobbar och vad de erbjuder.
• Var öppen för nya intryck – då är det lättare att lyckas.
• Titta lite extra på yrkeshögskoleutbildningarna, YH. De satsar på det som branschen efterfrågar. 90-95 % av dem som slutför en utbildning får jobb.

Jag träffar så många intressanta människor

Caroline Franklin, Halmstad:Caroline Franklin

Jag jobbar sedan fem år tillbaka som studie- och yrkesvägledare på Medborgarskolan i Halland. Jag vägleder, informerar och coachar människor både i grupp och enskilt mot att finna nya möjligheter när det gäller yrke och studier.

Det bästa med mitt arbete är att jag träffar så många intressanta människor med olika bakgrund och erfarenheter! Jag lär mig så mycket från dem och det är ett privilegium att få följa dem en bit på vägen i livet.