Karriär med hälsan i behåll

Man med träningsjacka på pir

Att veta hur man tar hand om sig själv är en nyckelstrategi för hållbar hälsa, välmående och ultimat tillväxt.

Vi går mot en ny tid där hälsosamma och mer hållbara livsstilsval är i ropet. Det är dags att tänka om och tänka mer medvetet — att ta hand om dig själv på allra bästa sätt, att tänka på längre sikt, att jobba med kroppen istället för emot den. Det handlar om att själv ta kontrollen över ditt liv och att se till att du hamnar på den väg som är rätt för just dig. Ett framgångsrikt personligt ledarskap främjar en god och hållbar karriär och börjar med din hälsa, hur du mår och hur väl du tar hand om dig själv.

Produktblad Karriär med hälsan i behåll (pdf)

TID OCH PLATS
Göteborg | 29/11-1/12

OMFATTNING
Tre heldagar.

KURSAVGIFT
12 500 kr exkl moms.

MÅLGRUPP
Utbildningen vänder sig till dig som vill växa som människa och få kunskap och verktyg för att kunna ta hand om din hälsa och dig själv på bästa sätt. Kan du förstå och öppna dig för tanken att framgång och ett hållbart ledarskap börjar i ditt eget välmående så är det här en kurs för dig.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

MÅL
Efter avslutad kurs kommer du att ha en bättre förståelse för din hälsa och ditt välmåendes inverkan på ditt personliga ledarskap och din framgång i livet så väl privat som i yrkeslivet. Med ökad kunskap och konkreta verktyg ska du själv kunna genomföra åtgärder och livsstilsrelaterade val som gynnar din hälsa, ditt välmående och ditt personliga ledarskap.

INNEHÅLL
Kost — vad tankar vi kroppen med för bränsle?
Vad vi fyller på med för sorts bränsle påverkar såklart både vår livskvalitet, energi och prestation i allra högsta grad. Många av oss har ingen aning om hur bra vi skulle kunna må om vi bara gav oss själva lite hjälp på traven. Genom att äta, leva och andas mer medvetet ger vi vår kropp de absolut bästa förutsättningarna för att hålla oss friska och må vårt bästa jag. I detta block arbetar vi med konceptet mindful eating, som handlar om att lära sig lyssna till sin kropp och förstå vilka behov den har, för en ökad medvetenhet om kopplingen mellan kropp, tankar och känslor. Det handlar inte bara om vad vi äter, utan att även psykologiska och kognitiva faktorer som stress, hur och varför vi äter påverkar vårt näringsupptag och hur vi mår.

Coaching — vilka sorts tankar matar vi vårt sinne med?
Här utforskar vi området tillämpad positiv psykologi rent praktiskt. Med specifika tekniker lär vi oss bland annat hur vi kan bryta negativa tankefällor för att istället lära oss att jobba med de tankar som tar oss i den riktning dit vi vill. Det handlar om att bli varse hur vi pratar med oss själva, eftersom det är först när vi blir medvetna om detta som vi kan förbättra dialogen med vårt inre. Coaching är ett kraftfullt verktyg som innefattar en speciell samtalsteknik som hjälper dig att se möjligheter och hitta det som är sant för dig för att du ska kunna få ut det bästa och mesta av livet. Lever du till din fulla potential eller finns det något du skulle vilja förändra eller förbättra i ditt liv om du bara fick chansen eller vågade ta första steget?

Mindfulness — hur ofta tillåter vi oss återhämtning?
Mindfulness och yoga är två verktyg som erbjuder en frizon i en värld där allt bara går snabbare och snabbare och vi samtidigt förväntas prestera på topp. Stress betraktas idag som en folksjukdom och både mindfulness och yoga är två fantastiska verktyg för att de har sitt fokus på motsatsen. Med hjälp av yoga tränar vi dessutom upp vår kropp vad gäller både styrka, balans och rörlighet. I detta block lär vi oss mer om mindfulness och meditation. Vi får även prova på yoga där vi lär oss att andas rätt, vilket förbättrar syresättningen till blodet och frigör ny energi. Allt detta gör att vi mår bättre så att vi kan leva livet fullt ut med allt vad det innebär. Dessa tekniker hjälper oss att bli mer förankrade i oss själva och hjälper oss att hantera stress och finna lugn, sinnesro och återhämtning.

KURSLEDARE
Nathalie Banaszak har en fil kand i nutrition och kostvetenskap samt en bred akademisk bakgrund inom beteendevetenskap och hälsopromotivt arbete. Därutöver är hon certifierad personlig coach enligt ICC:s internationella kvalitetskriterier samt internationellt certifierad yogalärare inom både vinyasa yoga och yin yoga. Hon har tidigare arbetat i ledande positioner, med flerårig arbetslivserfarenhet, inom beteendevetenskapligt arbete. Idag arbetar hon med fokus på utbildning och utvecklingsarbete inom området Life Management.