Friskvård på annat sätt

Kvinna som sträcker på sig

Ditt friskvårdsbidrag kan användas till mer än du tror

För mycket stillasittande, ohälsosamma kostvanor och oro innebär ökad risk för dåligt hjärta och ohälsa i allmänhet. Därför är det livsnödvändigt att få in lite mer vardagsrörelse, bra kostvanor och hälsofrämjande kunskap i livet. Ett sätt är att utnyttja det friskvårdsbidrag som många arbetsgivare erbjuder. Enkelt förklarat: du som anställd får ett bidrag för att göra något hälsosamt och arbetsgivaren kan göra ett skatteavdrag.

Här får du tips på fem alternativa sätt att använda ditt friskvårdsbidrag:

1. YOGA
Inte bara blir du smidigare och starkare, du blir också bättre på att fokusera, komma ihåg saker och kontrollera kroppen. En del yogaforskning menar att man till och med blir mer intelligent av yoga.

2. FÖRELÄSNINGAR
Många av Medborgarskolans experter kan lära dig, dina vänner och kollegor mer om till exempel stresshantering, kost, hälsa och motion.

3. MENTAL TRÄNING
Oro och stress kan leda till utmattning och sjukskrivning. Men hjärngympa som meditation, mindfulness och stresshantering hjälper oss att tänka oss till ett hälsosammare liv.

4. MATLAGNING
Matlagning som främjar hälsa, som till exempel rawfood, kan bekostas med friskvårdsbidraget. Det gäller dock inte all matlagning, bara den som har hälsoinriktning.

5. DANS
Allt från tant- och herrbalett till MTV-moves och flamenco. Förutom att dans är bra träning för kroppen, ökar syreupptagningen och gör dig rörligare, så är det en social gemenskap som stärker välbefinnande och självkänsla.

Godkända kurser är markerade i kursutbudet

I kursutbudet är de särskilt hälsosamma och friskvårdsfrämjande kurserna utmärkta. Dessa kurser är enligt Skatteverkets regler godkända att använda friskvårdsbidraget till. Kolla efter dem!

Vi tar även emot Friskvårdskuponger eller FriskvårdsCheckar som betalning på dessa kurser. Under rubriken "Bra att veta" på respektive kurs står det om angivet om kursen är möjlig att använda friskvårdsbidrag till (alternativt betalas med Friskvårdskuponger eller FriskvårdsCheckar).

Genväg till de kurser som du kan använda ditt friskvårdsbidrag till

Friskvårdsikon I kursbilagan i vårens magasin är godkända kurser utmärkta med denna pigga, glada lilla gubbe