Flamenco

Flamenco berör och är en dans som passar alla sinnesstämningar och temperament. Som dans- och musikform berikar och värmer flamencon oss frusna nordbor då den genom dess intensitet och uttryck ger möjlighet att ta plats. När du dansar stärker du på ett lustfyllt sätt dina axlar, din rygg och övear koordination och rytmik. Om du sitter långa dagar på kontoret eller framför datorn kommer du att märka en enorm skillnad av att börja dansa.

Prova på och show med Ann "La Pantera" Sehlstedt och Robban Svärd.

Ann "La Pantera" Sehlstedt har undervisat på bland annat Danshögskolan och Balettakademien i Stockholm. Ann har varit flamencocoach och dansare på Operan i Oslo under deras uppsättning av Carmen. Sin dansutbildning har hon fått både genom Danshögskolan och profsutbildning i Sevilla och sedan 2006 har hon en stående inbjudan att träna med ett av Spaniens främsta flamencokompanier Nuevo Ballet Espanol.

Robban Svärd är en av Sveriges mest rutinerade flamencogitarrister. Han började spela gitarr redan vid fyra års ålder och flyttade 1990 till Sydney där han fortsatte sin utbildning på ett musikgymnasium och vidare till The Sydney Conservatorium of Music. Robban var ett bekant ansikte vid alla större gitarrtävlingar och vann bland annat The Sydney Guitarcomp 1996. År 1999 flyttade han till Sevilla där han arbetade som gitarrist och medverkade i flera skivinspelningar.