Konsert: Gabriel Forss gospelkör med gästartist Viktoria Tolstoy

Gabriel Forss, Viktoria Tolstoy

Körprofilen Gabriel Forss ”Du kan sjunga gospel”-kör har under hösten gjort succé även i Göteborg. Onsdagen den 27 november är det konsert i Annedalskyrkan med Viktoria Tolstoy som gästartist!

Här köper du biljetter till konsertkvällens två föreställningar:
Konsert "Du kan sjunga gospel" kl 17.30
Konsert "Du kan sjunga gospel" kl 19.30

Gabriel Forss, känd från bland annat Melodifestivalen, Fame Factory, Körslaget och tv-serien Livet blir bättre, har fått även Göteborg att blomma ut och sjunga av hjärtats lust! Ordet gospel betyder glädje och Gabriel har sitt eget charmiga sätt att locka fram glädjen ur den svenska körtraditionen och den nästan 300 personer starka kören, vilken musikgenre det än handlar om.

– När man sjunger i grupp uppstår en alldeles speciell kraft, säger Gabriel. Det är en form som passar oss svenskar. Där kan vi luta oss mot varandra och sjunga ut.

Onsdagen den 27 november avslutar kören sin första säsong med två konserter samma kväll under Gabriels ledning och med ingen mindre än Viktoria Tolstoy som gästartist! Kören kommer att framföra pop, soul, gospel, visor och psalmer i en enda, bokstavligen, salig blandning, med allt från Härlig är jorden till Aviciis Wake me up på repertoaren.

Gabriel och Viktoria och samarbetat mycket genom åren, faktiskt senast på Konserthuset i Göteborg. Det var bland annat när Gabriel där körde allsång med publiken och imponerades av hur bra de sjöng som han fick tanken att starta kör även i Göteborg.

– Det är väldigt roligt att få samarbeta med Gabriel, säger Viktoria, och det kommer att bli mäktigt att backas upp av Gabriels jättekörer på konserterna både i Göteborg och i Malmö.

Till våren tar kören nya tag med start 4 mars och kommer sannolikt förstärkas med ännu fler sångsugna medlemmar. När Gabriel för ett par veckor sedan bjöd in intresserade till körövningen på en ”prova på”-gång var trycket stort och entusiasmen på topp.

Här anmäler du dig till vårens kör

Läs mer om Gabriel Forss