Frankrike

Accord, Paris

Språkskolan Accord är belägen i hjärtat av Paris, bara några minuters gångväg från Louvren, Operan, Notre-Dame och Beaubourg. Skolan ligger på andra våningen i en typiskt parisisk byggnad. Man erbjuder kurser av varierande typ på 8 olika nivåer för studenter över 18 år (för yngre gäller specialvillkor). Sommartid anordnas speciella juniorkurser för barn och ungdomar mellan 10 och 17 år.

Kulturella aktiviteter en del av inlärningen

Skolan har som högsta prioritet att lära studenterna att effektivt kommunicera på franska. Detta uppnår man inte bara genom att träna språkfärdigheter i en autentisk miljö utan även genom att förmedla en gedigen förståelse för den franska kulturen. Skolan erbjuder en mängd kulturella aktiviteter, bl a båtturer på Seine, guidade turer på Paris världskända museer, man besöker monument som Eiffeltornet och Triumfbågen samt gör utflykter till berömda platser utanför Paris. Man kan välja mellan att bo i familj, på residens eller på hotell.

En av världens mest besökta platser

Paris, "ljusets stad", berömt för sin rika historia, vackra arkitektur och kulturella mångfald, är och förblir en av världens mest besökta platser. Staden har alltid varit ett centrum för konstnärliga och intellektuella aktiviteter och lockar med sina 134 museer, 170 teatrar och många kulturella festivaler. Paris imponerande parker och grönområden är de största i Europa och utgör en rogivande kontrast till det myllrande storstadslivet. Paris är förstås också modets huvudstad och internationellt känt för sina boutiquer, varuhus och designers.

Läs mer på Accords webbplats

Institut de Touraine, Tour

Redan 1897 startade man de första sommarkurserna och 1912 grundades Institut d?Etudes Françaises de Touraine. Institutet har under årens lopp skaffat sig en solid pedagogisk erfarenhet och undervisningen är av hög kvalitet. Trakten är känd för att man där talar en utsökt franska och människor från hela världen kommer dit för att lära sig språket. Man erbjuder kurser på alla nivåer året om till studenter från 16 år. Under sommarens tvåveckorskurser är minimiåldern 18 år. Kurslängden varierar från 2 veckor till 3 månader och specialkurs som omfattar 13 veckor ordnas för den som har studiemedel från CSN. Man kan välja mellan att bo i värdfamilj, på residens eller på hotell.

Tillval efter egna intressen

Utöver basprogrammet kan man delta i grupparbeten och göra tillval enligt egna intressen, t ex inom sång, bild, konsthistoria, litteratur, samhälle och affärsfranska. Institutet anordnar kostnadsfritt kulturella aktiviteter såsom film-, teater- och viskvällar, stadsrundturer och möten med franska familjer.

Vackra slott i Tours

Tours ligger I den vackra Loiredalen, känd för sina storslagna slott såsom Chenonceau, Chambord och Azay-le-Rideau. På skolans program finns förutom slottsbesök även utflykter till Mont-Saint-Michel och Saint-Malo, katedralen i Chartres, Paris, La Rochelle och Atlantkusten samt Futuroscope i Poitiers, en nöjespark som är baserad på framtidsteknologi.

Tours är lättillgängligt: snabbtåget till Paris tar 55 minuter, flygplatsen Roissy-Charles-de-Gaulle når man på 1 timme och 40 minuter och London på 4 timmar.

Läs mer på Institut de Touraines webbplats