Italien

I Malatesta, Rimini

I Malatesta grundades år 1976 och är beläget mitt i Riminis historiska centrum. Skolan erbjuder kurser året om till studenter över 14 år och garanterar en vänlig, personlig atmosfär med högkvalitativ undervisning.

Brett utbud

Som komplement till språkundervisningen ges kulturkurser i bl a konst, italiensk matlagning och turism. Skolan har ett litet bibliotek med klassisk och modern litteratur, lokala tidskrifter och guideböcker. Ett brett utbud av aktiviteter i form av konst, film, sport och utflykter finns. Skolan ordnar logi i familj, i studentlägenhet eller på hotell.

Den perfekta semesterorten

Rimini, som är regissören Federico Fellinis födelsestad, är ca 2000 år gammal och härstammar från romartiden med Tiberiusbron och Augustusbågen högst upp på listan över romerska lämningar. Med sitt läge vid adriatiska kusten och sin 15 km långa sandstrand kantad med uteserveringar och trevliga trattorior, är Rimini den perfekta semesterorten. Nöjesutbudet är gränslöst och livfullt med delfinarium, marknader, barer och diskotek. Rimini är en fördelaktig utgångspunkt för utflykter till exempelvis Florens och Venedig, lilleputtlandet San Marino och mosaikkända Ravenna.

Läs mer på I Malatestas webbplats