Tyskland

Sprachinstitut Tübingen (SIT) och Stuttgart (SIS)

Sprachinstitutet finns dels i Tübingen och dels i Stuttgart, båda belägna i sydvästra Tyskland. Sprachinstitutet har över 35 års erfarenhet av språkträning och interkulturell kommunikation med tyska som främmande språk i fokus.

Klasser med blandade nationaliteter

För att hjälpa kursdeltagarna att snabbt komma in i tyskt vardagsliv inriktas lektionerna mot praktiska behov. Klasserna är av blandade nationaliteter för att tyskan som enda gemensamma språk ska användas såväl i som utanför klassrummet och på så sätt underlätta ett naturligt lärande. Skolans datalab erbjuder multimedial inlärning samt tillgång till internet. Institutet har ett intressant och varierande kultur- och fritidsprogram där språkworkshops, utflykter, sportaktiviteter, filmkvällar och kulturevenemang ingår.

Boende

Logi kan med fördel bokas genom skolan och man kan välja mellan att bo i värdfamilj, gästrum, lägenhet eller på hotell.

Tübingen - charmig universitetsstad

Tübingen är en 900 år gammal, charmerade universitetsstad i det soliga, sydvästra Tyskland. Det tar inte lång tid att känna sig hemma här eftersom staden med sina trånga, vindlande gator har behållit sin intima karaktär. Restauranger, barer och caféer erbjuder en avslappning och socialt umgänge medan konstutställningar, musikfestivaler och biografer står för underhållningen.

Vackra landskap i Stuttgart

Stuttgart är sydvästra Tysklands ekonomiska, kulturella och sociala centrum. Denna fascinerande metropol med sina över 1,3 miljoner invånare lockar med sina torg, byggnader och slott från olika historiska epoker och utgör en unik kombination av hightech-industri å ena sidan och ett vackert landskap med parker och skogar som når ända in i stadskärnan å andra sidan. Staden erbjuder ett gediget nöjesutbud med världskända opera- och balettproduktioner, konstmuseum, musikaler och internationella festivaler.

Läs mer på Sprachinstitutets webbplats