Historia, släktforskning

Släktforskning
Du som funderar på att börja släktforska men inte kommit i gång ännu har här chansen att komma igång och söka dina rötter. Nybörjarkursen lär dig metodiken och grunderna för släktforskning.

Släktforskning
Finn dina rötter! Du lär dig metoder och tekniker för att hämta information om dina förfäder i arkiven och från nätet. Du lär dig hur man går igenom olika typer av kyrkoböcker samt hur du strukturerar dina forskningsresultat.

Släktforskning
Släktforskning är jakten på en svunnen tid som sker på vinden och i arkivet där släktforskarens viktigaste källor förvaras. Det finns information i många arkiv och det
gäller att veta i vilket man ska söka. I denna grundkurs får du hjälp av vår kunnige ledare som visar hur man upprättar antavlor och stamtavlor, utnyttjar arkiv och läser gammal handstil, samtidigt som du forskar i din egen släkt.

Släktforskning på distans
På Internet finns mängder av information som är till stor hjälp för dig som vill söka dina rötter. Du får lära dig metoder och var du kan hitta källorna som hjälper dig kartlägga din släkts historia.

I kurspriset ingår tillgång till olika databaser samt ett unikt studiematerial.

Du ingår i en grupp och träffar övriga cirkeldeltagare och din ledare på nätet. Vi träffas vid ett tillfälle i vår datasal för information och genomgång av kursmaterial etc. Grundläggande datorvana krävs.