Kropp och själ

Ashtanga yoga
Ashtanga är den mest fysiska formen av yoga där ställningarna utförs i ett flöde, i samma ordning varje gång. Ställningarna kan liknas vid en meditation i rörelse där man stärker, stretchar och balanserar kroppen.

Cats
En lugn träningsmetod avsedd att bl a förebygga och motverka ryggbesvär. Rörelserna är mycket försiktiga och mjuka, du blir starkare och smidigare. Träningen ger dig koordinationsförmåga, rörelsekontroll, fysisk och psykisk avslappning, uthållighet och styrka.

Feng shui
Feng Shui är en mångtusenårig österländsk lära om att leva i harmoni med sin omgivning, så att energin arbetar för oss istället för emot oss. Feng Shui används inom många olika områden som planering och möblering av arbetsplatser, trädgårdar och bostäder.

Frigörande andning
Frigörande andning är en enkel och effektiv metod för att lösa spänningar, frigöra din inre kraft och uppnå harmoni. Andningen är en nyckel till livsenergi. Genom att lära dig att andas fullt och avslappnat stimulerar du kroppens egen förmåga till fysisk och psykisk läkning.

Hatha yoga
Yogan skapar en balans i kroppens olika energisystem, du uppnår fysisk och psykisk hälsa genom sköna stretchliknande rörelser med koordinerad andning. Den inre balansen ger dig ett bättre socialt liv, stressen reduceras och gör dig öppen för livet.

Kundalini yoga
Kundaliniyoga består av en kombination av kroppsställningar, andningsövningar, meditation och mantra som erbjuder enkla redskap för inre balans, ger uthållighet och kraft och ökar din medvetenhet och medkänsla. Övningarna kan anpassas för alla behov.

Kundalini yoga
Kundaliniyoga är ett system för att integrera kropp, själ och intellekt. Kundalini betyder livskraft. Kundalini är en yogaform för människan i vardagen. Med kraftfulla andningsövningar och dynamiska rörelser vitaliseras och samkörs immunförsvar,
nervsystem och hjärnhemisfärer. Alla kan delta ung som gammal. Övningarna kan anpassas för allas behov.

Kundalini yoga
Kundalini är en vitaliserande och dynamisk form av yoga som passar den moderna människans behov av kraft och balans i vardagen. Yogan hjälper dig att reducera stress och öka tankens klarhet. Kursen vänder sig till både nybörjare och fortsättare.

Make up
Vill du bli bättre på att sminka dig själv, hitta knepen för den snabba och lätta femminuterssminkningen och gå från en vardagssminkning till fest bara sådär? Du får lära dig grunderna inom hudvård, du får information om redskap, tillvägagångssätt och tips att tänka på för en vacker vardags- och kvällsmakeup.

Makeup och hudvård
Här får du grunderna inom makeup och hudvård. Vi tittar på färgteknik och färgkombinationer. Modet styr vilka trender som gäller men oftast väljer man färger efter eget tycke och smak. Här får du lära dig vad som framhäver just din personlighet.

Massage till husbehov
Massage är lätt att lära sig, roligt att ge och skönt att få. En perfekt hjälp för att minska stress och spänningar i muskler samt förebygga smärta. Klassiska massagegrepp
i sittande ställning som kan användas på hela kroppen. Även genomgång av handmassage ingår.

Massage för hemmabruk
Du får lära dig några tekniker lika enkla och användbara som effektiva och njutningsbara för mottagaren. En perfekt hjälp för att minska stress och spänningar i muskler samt för att förebygga smärta. Intyg erhålls efter genomgången kurs.

Meditation
Du lär dig olika meditationstekniker, andnings- och avspänningsövningar och att förstå sambandet mellan tanke och känsla. Meditation är ett redskap, som ger dig möjlighet att bli av med fysiska och psykiska spänningar.

NIA
NIA är en dynamisk och pulserande träningsform full av rörelseglädje och känsla, med inspiration från österländsk kampkonst, dans, Yoga och Tai Chi.

Personlig utveckling
Personlig utveckling är att sätta dig i fokus och arbeta mycket med det under-/omedvetna. Vem vill du vara och hur kommer du dit? Vi talar om rädslor, målsättningar, och att växa som människa inifrån. Tar du inte hand om dig själv, kan du heller inte vara en resurs för t ex dina barn.

Presentationsteknik
Både i yrkeslivet och i privatlivet ställs du ibland inför situationer där man förväntas hålla ett muntligt anförande. Hur gör man detta på ett effektivt och inspirerande sätt? Hur tyglar man sin eventuella nervositet och hur fångar man sina lyssnare på bästa sätt? Vi lär oss att bygga upp ett muntligt tal, att utnyttja kroppsspråket samt använda tekniska hjälpmedel. Kursen blandar praktiska och teoretiska övningar. Du kommer att få pröva på att hålla såväl informerande som argumenterande anföranden.

Pilates
Genom kombination av stretch, muskelförlängning och uthållighet i lugnt tempo blir du stark och smidig och förbättrar din kroppshållning snabbt och effektivt. Fokus på träning för mage och rygg. Kontroll över medvetande och andning i alla övningar. Passar alla oavsett ålder och kroppsform.

Pilates
Pilates är en effektiv träning för kropp och själ i lugnt tempo utan krav på speciella förkunskaper. Stabiliserande träning för mage och rygg som bygger upp styrka, rörlighet och balans. Medvetandekontroll och andning kombineras i varje övning, inspirerade av yoga, gymnastik och traditionell kinesisk medicin.

Powerpilates
För dig som vill ha en lugn, energirik och dynamisk träning med inriktning på att stärka mage och rygg. Kombinationen av andningsteknik, fokusering, styrka och stretch gör att du redan efter första passet känner skillnad. Här tränar både nybörjare och de som tränat tidigare.

Poweryoga
Poweryoga är en fysisk och dynamisk yogaform som utvecklats från Hatha yoga. Genom rörelser och kroppsställningar synkroniserad med yogisk andning och koncentration eftersträvar man att skapa balans i kropp och själ. Genom regelbundet utövande upplever många en starkare kropp, en harmonisk själ och ett fokuserat sinne.

Stresshantering
När egna och andras krav känns övermäktiga. Du lär dig vad du kan göra för att må bättre i din vardag, vad skadlig stress är och hur vi upptäcker signaler i tid, hur jag som individ praktiskt kan arbeta med stresshantering i vardagen.

Spädbarnsmassage
Spädbarnsmassage är en stund av avslappning och välbefinnande för både förälder
och barn. Delar av massagen kan ha terapeutiska effekter, t ex lindra magknip.
Barnet ska vara 0-7 månader och bör ej krypa. Vi går även igenom avslappnings
övningar för föräldrar och barn.

Taiji Quan
Taiji Quan är en kinesisk rörelsekonst som strävar efter att få kropp och sinne att fungera som en integrerad helhet. Vi tränar långsamma rörelser för att skapa hälsa och välmående. Du får lära dig 24-former i yangstil som är den vanligaste taijiformen
i världen. Varje lektion innehåller övningar för att förbättra kroppsmedvetenheten.

Yoga
Med yoga skapar du balans och harmoni i din kropp. Du mjukar upp kroppen och får ny energi. Spänningar släpper och du får styrka och koncentration i din vardag. Kursen innehåller fysiska yogaövningar, andningsövningar, avspänningstekniker mm.

Yogalates
Föreningen av yoga och pilates, dessa två fantastiska träningsformer, ger den ultimata kombinationen av styrka, avslappning och muskelkontroll. Vi tränar bl a med att
dra ned på tempot, glömma vardagens stress, andningsteknik, rörlighet och balans. 

Presentationsteknik
Både i yrkeslivet och i privatlivet ställs du ibland inför situationer där du förväntas hålla ett muntligt anförande. Hur gör man detta på ett effektivt och inspirerande sätt? Hur tyglar man sin eventuella nervositet och hur fångar man sina lyssnare på bästa sätt? Vi lär oss att bygga upp ett muntligt tal, att utnyttja kroppsspråket samt använda tekniska hjälpmedel. Kursen blandar praktiska och teoretiska övningar.

Qi gong
Qi Gong är en urgammal helande metod som härstammar från Kina. Qi Gong är en unik metod som förenar rörelse, andning och koncentration för att stärka och balansera livsenergin i hela kroppen. Att träna Qi Gong är att stärka sin inre kärna, sin själ och sitt flöde av Qi.

Qi gong
Ordet Qigong betyder "konsten att träna för livsenergi". Det är en kinesisk form av träning för både kropp och själ och skapades flera tusen år sedan med funktion att förebygga och bota sjukdomar samt att stärka livsenergin. Qi gong skapar harmoni och passar alla, ung som gammal, frisk som sjuk. Du ökar din smidighet, rörlighet och blodcirkulation.

Zonterapi för hemmabruk
Må bra med zonterapi. Genom tryck på fotens reflexzoner kan du stimulera kroppens inre organ. Minska huvudvärk, mensvärk, axel och ryggbesvär genom att lära dig
trycka rätt. Ett bra sätt att komma i harmoni med din livsenergi och öka ditt välbefinnande.